Περιφέρεια Πελοποννήσου - Υποδομές.


ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ  ΤΡΙΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ  &   ΛΕΥΚΤΡΟ - ΣΠΑΡΤΗ

 

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για δύο μείζονα έργα υποδομής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τους οδικούς άξονες Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη, με τη συμμετοχή του διευθυντή της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Μελετών - Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου κ. Ιωάννη Καρνέση και τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας ΜΟΡΕΑΣ κ. Γεώργιου Συριανού.

Ο  Περιφερειάρχης έθεσε ως κρίσιμο παράγοντα την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων γιατί διαφορετικά τίθενται ζητήματα βιωσιμότητας των κοινοπραξιών και συνεπώς επισφάλειας παράδοσης των έργων στους πολίτες.

Συγκεκριμένα για τους δύο οδικούς αυτούς άξονες ο Περιφερειάρχης απέστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: «ο οδικός άξονας αυτός έχει ένα και μόνο δικαιούχο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε από τον κύριο Καρνέση ότι ο οδικός άξονας Τρίπολης – Καλαμάτας θα παραδοθεί οριστικά όταν ολοκληρωθεί στο σύνολό του, συμπεριλαμβανομένου δηλαδή του Περιμετρικού της Καλαμάτας, και ότι ο άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη αναμένεται να παραδοθεί μέχρι τον κόμβο της Πελλάνας το Πάσχα του 2013, ενώ στο σύνολό του μέχρι τη Σπάρτη περί τα τέλη του 2013.

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί, μετά την παρέμβαση του Περιφερειάρχη, για την κατασκευή κόμβου στην είσοδο της Σπάρτης, και όχι απλής σύνδεσης, αλλά και για την Β είσοδο από και προς Τρίπολη (roundabout ). Ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει και για την δημιουργία παράπλευρων οδών στο ύψος του Λογγανίκου - Πελλάνας. Αποφασίστηκε επίσης να γίνουν παρεμβάσεις σε αρκετά σημεία που έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από την κατασκευή του άξονα, είτε αφορούν αγροτικά  και αρδευτικά δίκτυα, είτε αγωγούς όμβριων υδάτων και ρέματα. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προσέθεσε ότι ο ΜΟΡΕΑΣ ανέλαβε την ευθύνη να αποκαταστήσει το σύνολο των βλαβών που  έχει προξενήσει στο οδικό δίκτυο.   

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα δήλωσε ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα στην Περιφερειακή μας Ενότητα που μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στο κέντρο,  παρακολουθούμε την εξέλιξη του από κοντά  και σε συνδυασμό με τα άλλα μεγάλα έργα που εκτελούνται ταυτόχρονα στην περιοχή μας, αλλάζουν τον χάρτη της Λακωνίας.