Ο Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Παρόρι - 28/10/2012


Ο Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Παρόρι του Δήμου Σπάρτης.

Γιορτάσθηκε με κάθε λαμπρότητα η Εθνική Εορτή της 28η Οκτωβρίου στην Τοπική Κοινότητα Παρορείου του Δήμου Σπάρτης.

Ανήμερα της εορτής και μετά την Θεία Λειτουργία τελέστηκε η Δοξολογία στο Κεντρικό Ναό του Αγίου Νικολάου και το πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δάσκαλος του Δημοτικού σχολειού Μυστρά - Άγιου Ιωάννου και Παρορείου κ. Κωνσταντίνος Αλεξανδράκης.

Στη συνέχεια στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία του Κεράμου ψάλθηκε τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων από τον ιερέα του χωριού π. Θεολόγο. Μετά ξεκίνησε η εορτή με παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Μυστρά Αγίου Ιωάννη, κατάθεση στεφάνων από τον Δημοτικό σύμβουλο κ. Χρήστο Μπουγάδη ,τον πρόεδρο της Τ.Κ. Παρορείου κ. Σταύρο Περγαντή, και από μαθητή της Ε΄τάξης του Δημοτικού σχολείου.

Στη συνέχεια απαγγέλθηκαν ποιήματα από τους μαθητές οι οποίοι τραγούδησαν επετειακά τραγούδια.

Τελετάρχης στη εορτή ήταν ο Καθηγητής φυσικής αγωγής ο κ. Στέφανος Χίος.

Παραβρέθηκαν ακόμη ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Σουμάκης και το μέλος του τοπικού συμβουλίου Παρορείου κ. Δημήτριος Βύρης.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές του σχολείου. Η γιορτή έκλεισε με τήρηση ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και με το εθνικό ύμνο.

Ο Πρόεδρος του Παρορείου κ. Σταύρος Περγαντής ευχαρίστησε και έδωσε συγχαρητήρια στη διευθύντρια, στους δασκάλους και στους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Μυστρά - Αγίου Ιωάννη για την πολύ όμορφη γιορτή που παρουσίασαν. Τέλος προσφέρθηκαν σε όλους τους συντελεστές της εορτής χυμοί από το εργοστάσιο Λακωνία και γλυκίσματα προσφορά από μια κυρία κάτοικο Παρορείου που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της.

Φωτογραφίες: