Θανάσης Δαβάκης - Αγροτικά Θέματα.


Ο Θανάσης Δαβάκης στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για το πρόβλημα των επιδοτήσεων σε Λάκωνες παραγωγούς

 30/10/2012

Σχετικά με το πρόβλημα που έχει ανακύψει και αφορά την μη πληρωμή της προκαταβολής των επιδοτήσεων σε Λάκωνες παραγωγούς, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης επισκέφτηκε τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αθανάσιο Καπρέλη ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ με βάση τον Ν4061: «Διαχείριση και προστασία ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις», που ισχύει από τις 23/3/2012 και συγκεκριμένα το άρθρο 26 παρ. 22, οφείλουν οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες να διαβιβάζουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ την πράξη χαρακτηρισμού έκτασης που κρίνεται τελεσίδικα δασική ή κηρύσσεται αναδασωτέα, με αποτέλεσμα τα αγροτεμάχια που εμπίπτουν σε ζώνες απαγόρευσης να μην μπορούν να επιδοτηθούν.

Οι παραγωγοί των οποίων τα αγροτεμάχια εμπίπτουν στις περιοχές αυτές και για το Νομό Λακωνίας είναι περίπου 500, πρέπει να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες:

1. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας έχει τα πολύγωνα των ζωνών αυτών και μπορεί σε περίπτωση λάθος ψηφιοποίησης να προβεί σε σχετική διόρθωση που θα επιτρέψει στους παραγωγούς να πληρωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

2. Αν η ψηφιοποίηση είναι σωστή τότε ο παραγωγός μπορεί να πληρωθεί, εφόσον οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες προχωρήσουν σε κανονιστικές πράξεις που θα επιτρέπουν την αγροτική δραστηριότητα.

Μετά από αυτό ο κ. Δαβάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για την συνεργασία δηλώνοντάς του ότι θα παρακολουθεί το θέμα μέχρι να πληρωθεί και ο τελευταίος Λάκωνας παραγωγός.