Ενορία Τσεραμιού.


Με ιδιαίτερη τιμή και λαμπρότητα εόρτασε και πανηγύρισε τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, κατά το διήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου 2012, η ενορία Τσεραμιού.

Το απόγευμα της εορτής, ετελέσθη ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας υπό των: α) Πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και εφημερίου Κοκκινορράχης, β) Πρωτ. Κωνσταντίνου Ορφανάκου, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σπάρτης, γ) Πρωτ. Γεωργίου Λάτση, Αρχιερατικού Επιτρόπου και εφημερίου Ξηροκαμπίου, δ) π. Παναγιώτου Κοκκορού, εφημερίου Τρύπης, ε) π. Δημητρίου Σταυρόπουλου, εφημερίου Αγίου Ιωάννου, στ) π. Ιωάννου Προφύρη, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Αμυκλών και διευθυντού του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης, ζ) π. Παναγιώτου Ξηρόδημα, εφημερίου Παλαιοπαναγιάς, η) π. Ηλία Βουρβουριώτη, διευθυντού του εν Σπάρτη βρεφονηπιακού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, θ) π. Παναγιώτου Λάτση, εφημερίου Τσεραμιού.

Την επομένη, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ετελέσθη ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ.κ. Θεοκτίστου, ο οποίος μετά τον πρώτο του Αρχιερατικό εσπερινό στο Τσεραμιό, ως νεοχειροτονηθείς επίσκοπος το 2009,  ετέλεσε τη φετινή χρονιά και τη Θεία Λειτουργία της Πανηγύρεως στην ενορία του Αγίου Δημητρίου στο Τσεραμιό, συλλειτουργούντων δε και των: α) Πρωτ. Χρήστου Τσαγκαρούλη, β) π. Ευαγγέλου Γρίβα, εφημερίου Συκαρακίου, γ) π. Γεωργίου Φωτόπουλου, προϊσταμένου του Ιερού Προσκυνήματος του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Σπάρτης, γ) π. Κωνσταντίνου Γρίβα, εφημερίου Πικουλιανίκων, δ) π. Γεωργίου Σκοπαράντζου, εφημερίου Καλογωνιάς, ε) π. Παναγιώτου Λάτση, οικείου εφημερίου, στ) Ιεροδ. π. Ευσεβίου Ρασσιά και ζ) συμπροσευχομένου του π. Δημητρίου Σταυρόπουλου, εφημερίου Αγίου Ιωάννου.

Στο σύντομο αλλά εναργές κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ.κ. Θεόκτιστος, εξήρε το βίο και την ζωή των Αγίων Μαρτύρων της Εκκλησίας μας, που για του Χριστού την πίστη την αγία έλαβαν τον αμαράντινο στέφανο του μαρτυρίου από τον δωρεοδότη μας Χριστό και προέτρεψε όλους τους χριστιανούς της θεοσώστου επαρχίας μας, να δίνουν καθημερινά τη μαρτυρία του Χριστού στη ζωή τους.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού, ευχαριστεί ολόθερμα και εκ βάθους καρδίας όλους τους ιερείς για την αμέριστη αγάπη τους και τη συμμετοχή τους στις λατρευτικές ακολουθίες της ενορίας Τσεραμιού, τους αγαπητούς μας ιεροψάλτες που λάμπρυναν με την παρουσία τους το ιερό αναλόγιο, τις κυρίες της ενορίας μας για την προσφορά των γλυκισμάτων, καθώς επίσης και όλους τους ευσεβείς χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για την παρουσία τους στην πανήγυρη της ενορίας, επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Είθε ο Πανάγαθος Θεός, δια πρεσβειών του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, να χαρίζει την υγεία και να προστατεύει τον ευσεβή και φιλακόλουθο λαό μας.

Φωτογραφία: Ενορία Τσεραμιού