Θανάσης Δαβάκης - ΛΑΚΩΝΙΑ


Άμεση παρέμβαση Δαβάκη σχετικά με τη μη καταβολή της επιδότησης σε Λάκωνες αγρότες.

 26/10/2012

Σχετικά με το γεγονός της μη καταβολής του 50 % της ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2012 στους Λάκωνες αγρότες, που προέρχονται από τις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, ο κ. Δαβάκης επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες ζητώντας να ενημερωθεί σχετικά.

Όπως τον ενημέρωσαν το πρόβλημα προέκυψε από την γνωστοποίηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ των εκτάσεων που κηρύχθηκαν αναδασωτέες από τη Δασική Υπηρεσία στις ανωτέρω πληγείσες περιοχές, όπως προέβλεπε ο Νόμος 4061/2012.

Ο κ. Δαβάκης ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ορίσουν σύντομα, χωρίς χρονοτριβή, τη διαδικασία μέσω της οποίας θα επιλυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει ώστε να δοθούν άμεσα τα χρήματα στους παραγωγούς.

Τέλος ο Λάκωνας βουλευτής ενημέρωσε για το ζήτημα που έχει προκύψει τόσο το Γραφείο του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου καθώς και τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, καταθέτοντας παράλληλα Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρη η οποία και θα συζητηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στην Ολομέλεια της Βουλής.