Χρήστος Τετριμμίδας - Aπό τις Θερμοπύλες στη Σπάρτη.


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο κ. Χρήστος Τετριμμίδας, από τις Θερμοπύλες, εμπνευστής του αγώνα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΠΟΡΕΙΑ», διένυσε απόσταση 490 χιλιομέτρων για να μεταφέρει το μήνυμα της αισιοδοξίας, της ελπίδας και της δύναμης της Ελληνικής ψυχής.

To ταξίδι ξεκίνησε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 από τις ιστορικές Θερμοπύλες έως την πατρίδα του Λεωνίδα, τη Σπάρτη. Συνολικά 490 χλμ με τα πόδια για δεύτερη χρονιά από τον πρώην αστυνομικό, θερμοπυλιώτη πεζοπόρο, κ. Χρήστο Τετριμμίδα.

«Το όραμά μου είναι η «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΠΟΡΕΙΑ», που ξεκίνησα πέρυσι, να γίνει ένα μεγάλο και σημαντικό γεγονός με διεθνή απήχηση, όπως το «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ». Θέλω επίσης να στείλω ένα μήνυμα προς όλους τους Έλληνες, ειδικά αυτή την περίοδο που διανύουμε, να μην το βάλουν κάτω, όπως έκαναν σε δύσκολους καιρούς και οι πρόγονοί μας. Ευχαριστώ όλους όσους είναι στο πλευρό μου και βοηθούν αυτή την προσπάθεια», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Χρήστος Τετριμμίδας.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής έγιναν στάσεις και εκδηλώσεις σε ιστορικούς δήμους.

Ο τερματισμός πραγματοποιήθηκε την 26η Οκτωβρίου 2012, ημέρα Παρασκευή στο Άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, όπου τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης κ. Μάριος Τζωρτζάκης και ο Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σπαρτιατών κ. Νίκος Ορφανός.