Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ) Σπάρτης.


Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης, πραγματοποιεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα αναβάσεών του, ορειβατική - πεζοπορική εξόρμηση στο νότιο Ταΰγετο, με κατάληξη στην όμορφη Άρνα, την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά ανάβαση στην κορφή Μαυροβούνα (1909μ.) και στη συνέχεια μεταφορά στο μοναστήρι της Παναγίας Γιάτρισσας, απ’ όπου θα ξεκινήσει η διάσχιση του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 μέχρι τη Σπαρτιά και την Άρνα. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στην κορύφωση των δρωμένων της Γιορτής του Κάστανου.

 Βαθμός δυσκολίας: Β ( μέτρια ) [ Απαραίτητη η καλή φυσική κατάσταση, σχετική εμπειρία και ο απαραίτητος για την εποχή εξοπλισμός].

Διάρκεια πορείας : περίπου 5.30 (2.30 +3.00) ώρες [χωρίς τις στάσεις και τις ενδιάμεσες μετακινήσεις με τα οχήματα].

Αναχώρηση στις 7:30 το πρωί της Κυριακής, με Ι.Χ. αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης. Τα αυτοκίνητα θα μείνουν στην Άρνα και, χρησιμοποιώντας κατάλληλα οχήματα, οι πεζοπόροι θα προωθηθούν στο δάσος της Βασιλικής για την ανάβαση στην κορυφή. Στη συνέχεια, θα μετακινηθούμε με τα οχήματα στο μοναστήρι της Γιάτρισσας για την έναρξη της δεύτερης πορείας με κατάληξη την Άρνα.

Για όσους πρόκειται να έλθουν από Γύθειο και νοτιοανατολική Λακωνία, η συνάντηση θα γίνει στην Άρνα (αφού προηγηθεί συνεννόηση με τον αρχηγό).

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το μεσημέρι του Σαββάτου 27/3/2012 στο τηλέφωνο 2731022574 ή στον υπεύθυνο  αρχηγό της εξόρμησης κ. Γιώργο Κανελλόπουλο 2731022938 &  6979 - 118855