Επιστολή Τζανετέα προς Καζάκο για το ΤΕΙ Σπάρτης.


Επιστολή απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα. Ντία Τζανετέα στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης ΑΤΕΙ Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Καζάκο.

 

Η επιστολή με ημερομηνία 16/10/2012 έχει ως εξής :

 

Αξιότιμε κε Καζάκο,

 

Έλαβα την επιστολή σας, σε απάντηση της πρόσκλησής μου, για να συζητήσουμε το μέλλον των σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λακωνία. Πρέπει να ομολογήσω ότι το περιεχόμενό της με εξέπληξε.

 

Είναι προφανές ότι αγνοείτε πως η πρόσφατη επιχειρηματολογία σας, γνωστή από το 2005, έχει καταρριφθεί και αποδυναμωθεί τόσο από το χρόνο ίδρυσης των σχολών στη Λακωνία όσο και από την μετέπειτα εξέλιξή τους.

 

Η γενικότερη στρατηγική ανάπτυξης του ΤΕΙ Καλαμάτας που επικαλείσθε στο πλαίσιο της εκλογίκευσης των δομών της Ανωτάτης Παιδείας στην Πελοπόννησο , όφειλε να λαμβάνει υπόψη της πρωτίστως το υπαρκτό πρόβλημα βιωσιμότητας , το κόστος λειτουργίας και τις ελλιπείς υποδομές των κυρίων δομών του ΤΕΙ Καλαμάτας και δευτερευόντως θεμάτων του παραρτήματος. Σε κάθε περίπτωση ο διάλογος μπορεί να αποβαίνει εποικοδομητικός αρκεί να μην γίνεται πεδίο άσκησης προσωπικών πολιτικών, έκφραση αυθαίρετων εκτιμήσεων και κυρίως να μην υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις .

 

Κάθε προσωπική κρίση επί του θέματος είναι σεβαστή ιδίως από πρόσωπα που δεν βίωσαν εξαρχής τους λόγους και τις αιτίες που καθόρισαν την αναγκαιότητα ίδρυσης του τμήματος του ΤΕΙ και των σχολών στη Σπάρτη αλλά και που δεν συμμετείχαν επίσης στους θεσμικούς και κοινωνικούς αγώνες για την στέγαση και τον εξοπλισμό των τμημάτων.

 

Σωστά λοιπόν υποθέτετε ότι ενδιαφέρομαι για την τύχη του ΤΕΙ Τεχνολογίας & Πληροφορικής στη Σπάρτη , ενός τμήματος που λειτουργεί σε σύγχρονες εγκαταστάσεις δωρεά των Λακώνων ευεργετών της οικογένειας Βαλιώτη και που οικοδομήθηκε με τις υποδείξεις του Υπουργείου Παιδείας και του τμήματος Μελετών & Κατασκευών του ΤΕΙ Καλαμάτας.

 

Συμμετέχοντας λοιπόν στους αγώνες για τη λειτουργία των σχολών στη Σπάρτη και υπηρετώντας τα συμφέροντα των φοιτητών του ΤΕΙ, των οικογενειών τους καθώς επίσης και τα συμφέροντα του Λακωνικού λαού, σας διαβεβαιώνω ότι εκ του θεσμικού μου ρόλου ως Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Λακωνίας θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, για την διατήρηση του τμήματος του ΤΕΙ και την περαιτέρω ανάπτυξη πανεπιστημιακών σχολών στη Σπάρτη. Όσοι προφασιζόμενοι οτιδήποτε και εκμεταλλευόμενοι οποιαδήποτε συγκυρία προσπαθούν προκειμένου να εξυπηρετήσουν άλλους στόχους να βλάψουν τη Λακωνία να είναι σίγουροι ότι θα βρουν όλους του Λάκωνες απέναντί τους.

 

Με εκτίμηση

 

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΤΖΑΝΕΤΕΑ