«ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ»


H Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, διοργάνωσε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης στις 10/10/2012 εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στην πανελλαδική μαθητική καμπάνια με τίτλο: «Αγαπώ και Προβάλλω τον Τόπο μου», η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας.


Στόχος της καμπάνιας αυτής ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ομορφιές του τόπου τους και στη συνέχεια να τον προβάλλουν με κάθε τρόπο.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η συμμετοχή στην πρωτοβουλία ήταν μεγάλη. Εκατό, περίπου, σχολεία ετοίμασαν μικρά βίντεο και φωτογραφίες προβάλλοντας τον τόπο τους, «ντύνοντάς» τα με μουσικές, τραγούδια και δικές τους συνθέσεις.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, οι ταινίες των σχολείων της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Πελοποννήσου στάλθηκαν στο Φεστιβάλ Δράμας, όπου πραγματοποιήθηκε, από 17 έως 22 Σεπτεμβρίου 2012, το 35ο  Εθνικό και 18ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, στο οποίο αξιολογήθηκαν και διακρίθηκαν 22 από αυτές.

Πρώτο βραβείο για τη Β/θμια εκπαίδευση στο Γενικό Λύκειο Νεάπολης Λακωνίας και τιμητικές διακρίσεις για το Εσπερινό Λύκειο Σπάρτης, το Λύκειο Μολάων και το Γυμνάσιο Βλαχιώτη.