Θανάσης Δαβάκης - ΛΑΚΩΝΙΑ


Συνάντηση Θανάση Δαβάκη με τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης

Συνάντηση πραγματοποίησε την Παρασκευή 5/10/2012, ο βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης.

Αντικείμενο της συνάντησης, που έγινε μετά από πρωτοβουλία τού κ. Δαβάκη, ήταν η ενημέρωσή του για την σημερινή κατάσταση πού βιώνει ο εμπορικός κόσμος της πόλης, τα άμεσα προβλήματα που η οικονομική κρίση έχει επιφέρει σε κάθε επαγγελματία, αλλά και οι δυνατότητες αντίδρασης σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση με σύμμαχο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μέσα όμως σε ένα φορολογικό περιβάλλον με ξεκάθαρους όρους.

Οι έμποροι της πόλης ζήτησαν από τον κ. Δαβάκη, να μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Ανάπτυξης την αγωνία για το αύριο που αισθάνεται κάθε έμπορος στη Σπάρτη, αλλά και στη Λακωνία. Ζήτησαν να ληφθούν άμεσα τα μέτρα τα οποία είχε εξαγγείλει προεκλογικά η Κυβέρνηση για ενίσχυση της ρευστότητας και της ανάπτυξης.

Επίσης, έθεσαν το ζήτημα της ρύθμισης των μη εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο πυρόπληκτων δανείων, που αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος αυτού του είδους των δανείων, ώστε να υπάρχει ανάλογη μεταχείριση με τα εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο, για την ανακούφιση πολλών επιχειρηματιών στη Λακωνία που βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Τόνισαν επίσης στον κ. Δαβάκη τη δυσαρέσκειά τους για τα πρόσφατα δημοσιεύματα που είχαν σχέση με τις προσφερόμενες τιμές σε εμπορεύματα και υπηρεσίες από τους εμπόρους και τους επαγγελματίες στη Σπάρτη, αλλά και την αντίθεσή τους στην ενδεχόμενη κατάργηση των πανεπιστημιακών Σχολών.

Τέλος, εξέφρασαν την άποψη ότι η κατάργηση της αργίας της Κυριακής δεν θα έχει κανένα όφελος για τις επιχειρήσεις. Ο κ. Δαβάκης υπεσχέθη ότι θα μεταφέρει άμεσα στη πολιτική ηγεσία τα ζητήματα που συζήτησαν και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προς τη κατεύθυνση της επίλυσής τους, όσων φυσικά είναι εφικτή υπο τη παρούσα συγκυρία.