Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης


 

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

θέμα : η φημολογούμενη κατάργηση - συγχώνευση του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας – Παράρτημα Σπάρτης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σπάρτης κατά τη δημόσια  συνεδρίαση του στις 27-9-2012 

ΟΜΟΦΩΝΑ

Υιοθετεί  ψήφισμα  εντόνου διαμαρτυρίας  για την επαπειλούμενη  συγχώνευση του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας – Παράρτημα Σπάρτης με το Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται περί μίας άκομψης φημολογίας η οποία δεν έχει καμία ανταπόκριση με την πραγματικότητα.

Προκαταβολικά τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Δήμος Σπάρτης και ολόκληρη η Λακωνία θα σταθούν με όλες τις δυνάμεις τους  ενάντιοι σε κάθε αρμόδιο φορέα ή παράγοντα που τυχόν θελήσει να μετουσιώσει την φήμη σε πραγματικότητα.

Το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας – Παράρτημα Σπάρτης μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί  αυτοδύναμα στο χώρο που ήδη λειτουργεί διότι διαθέτει τις πιο άρτιες κτηριακές εγκαταστάσεις, πληρότητα σε φοιτητές, αλλά και λειτουργική επάρκεια. Το μέλλον είναι η ενδυνάμωση των Περιφερειακών Εκπαιδευτικών Κέντρων Ανωτάτου επιπέδου και όχι η κατάργηση ή η συγχώνευσή τους.

Το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας – Παράρτημα Σπάρτης έχει ενσωματωθεί απολύτως εποικοδομητικά στον κοινωνικό ιστό της Σπάρτης και της Λακωνίας και ουδείς δύναται να διανοηθεί την κατάργηση ή τη συγχώνευση του , διότι αυτό θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για το Δήμο μας και το Νομό ευρύτερα.

Μετά ταύτα διαδηλώνουμε προκαταβολικά και προς πάσα κατεύθυνση την αγανάκτησή  μας για τα σενάρια που πλανώνται περί της συγχωνεύσεως του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας – Παράρτημα Σπάρτης τονίζουμε  ότι το παρόν ψήφισμα αποτελεί απλώς και μόνο την ελάχιστη εναρκτήρια διαμαρτυρία του Δήμου Σπάρτης, προεξοφλούμε ότι θα ακολουθήσουν  δυναμικότατες κινητοποιήσεις εάν και εφόσον τα σενάρια επιβεβαιωθούν και παραγγέλλουμε την κοινοποίηση του παρόντος προς όλους τους Δήμους της Λακωνίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, τους τοπικούς βουλευτές, τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας, τον πρόεδρο του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, τον πρόεδρο του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας – Παράρτημα Σπάρτης, προκειμένου να  συμπαρασταθούν εμπράκτως στο δίκαιο και διαρκή αγώνα του Δήμου Σπάρτης για την εξακολούθηση του παρόντος Τ.Ε.Ι. στην πόλη μας.

 

Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε το πρακτικό αυτό, υπογράφεται ως κατωτέρω :

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ                 Ο Δήμαρχος Σπάρτης

Πλειώτας Χρήστος                    Σταύρος Αργειτάκος

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αποστολάκος Δημήτριος, Αργυρόπουλος  Παναγιώτης, Ατσάλας Ιωάννης, Βαλιώτης Ευάγγελος, Βέργαδος Ευστράτιος, Βλάχος Νικήτας, Δημητρόπουλος Χρήστος, Ηλιόπουλος Ιωάννης, Καλλονάκης Κων/νος, Καλομοίρης Αντώνιος, Καλομοίρης Παρασκευάς,  Κανακάκος Χρήστος, Καράντζαλης Λεωνίδας, Καρμοίρης Ιωάννης, Κοκκίνης Γεώργιος, Κοκκορός Ευστράτιος, Κονίδης Γεώργιος, Κορίνης Δημήτριος, Λεμπέσης Γεώργιος, Λυμπιωτάκου Κων/να, Μανουσάκης Μανούσος, Μηλιάκος Νικόλαος, Μπουγάδης Χρήστος, Παναγόπουλος Παναγιώτης, Ράλλης Ιωάννης, Ρήγας Παναγιώτης, Σουμάκης Ιωάννης, Σοφού –Παπαστάθη Ευγενία, Συνοδινός Γεώργιος, Τζωρτζάκης Μάριος, Τσέγκος Κων/νος, Φερδιανάκης Κωνσταντίνος, Φουντάς Γεώργιος, , Χριστοφιλάκος Παναγιώτης.