Ομιλία κ. Δαβάκη στη Βουλή.


 

 

 

Το μεγάλο ζήτημα της κατασκευής των δημοσίων έργων και της πολιτικής που ασκεί τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση στον τομέα αυτό, έφεραν με Επερώτηση τους στη Βουλή, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής του νομού μας κ. Δαβάκης.

Ο Λάκωνας βουλευτής έκανε κατ’ αρχήν αναφορά στα μεγάλα δημόσια έργα που υλοποίησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, όπως τα Ολυμπιακά έργα, την Εγνατία οδό, την Ιονία οδό, το μεγάλο αυτοκινητόδρομο της Ανατολικής Πελοποννήσου και το Λεύκτρο-Σπάρτη.

Ο κ. Δαβάκης κατηγόρησε την τακτική που ακολουθεί η νέα  πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών ως προς την κατασκευή των δημοσίων έργων καθυστερώντας σημαντικά την ολοκλήρωση τους και οδηγώντας τα ουσιαστικά σε στασιμότητα. Στη συνέχεια ο κ. Δαβάκης αναφερόμενος στον παριστάμενο υπουργό Υποδομών κ. Δ. Ρέππα, του ζήτησε να μην προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση και επανακαθορισμό των έργων που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, γιατί αυτό θα δημιουργούσε επιπλέον προβλήματα στους εργαζόμενους σ’ αυτά αλλά και απολύσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται στην οικονομική φάση που διέρχεται η χώρα μας.

Ο κ. Δαβάκης, όμως εστίασε την ομιλία του και στα έργα της Λακωνίας απαριθμώντας αναλυτικά όλα εκείνα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην κατασκευή τους, στην πορεία των μελετών τους και γενικότερα στην ολοκλήρωση της υλοποίησης τους, ενώ ζήτησε για μία ακόμη φορά να πληροφορηθεί πότε επιτέλους θα εγκριθεί η μελέτη του έργου της παράκαμψης Σελλασίας-Βουτιάνοι και πότε θα ξεκινήσει η αποκατάσταση του δρόμου.

Ανεφέρθη επίσης στο βιολογικό καθαρισμό του Γυθείου, στο έργο της παράκαμψης της Σπάρτης (Σκούρα-Πυρί), καθώς επίσης και στις Μαθητικές Εστίες Σπάρτης και Μολάων, έργα ήδη δημοπρατημένα.

 

 

 

 

 

 

 

To Aρθρο αυτό αναγνώστηκε 2864 φορές  (Εως 24/9/2010, 10:30 πμ. Powered by web1counter , Urchin Software and Google Analytics).