Πανελλήνιες Ημέρες Ποδηλασίας


Χρυσός νικητής αναδείχτηκε ο Δημητρόπουλος Βασίλης του Σπαρτιατικού στις Πανελλήνιες Ημέρες Ποδηλασίας που πραγματοποιήθηκαν στις κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα και στο Μαρκόπουλο Αττικής στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2012 με την συμμετοχή 215 ποδηλατών ηλικίας 8-14 χρόνων.

Συγκεκριμένα ο Δημητρόπουλος Βασίλης είναι ο πανελληνιονίκης για το 2012 στην κατηγορία παμπαίδων στο αγώνισμα αντοχής 37 χιλ. που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Μαρκόπουλο. Η ομάδα παμπαίδων του Σπαρτιατικού αποτελούμενη από τους Δημητρόπουλο Βασίλη, Χριστάκο Δημήτρη, Καββούρη Δημήτρη, Αργυρόπουλο Γιώργο και Φαρλέκα Διαμαντή υπό τις οδηγίες του προπονητή Γιαννιώση Βασίλη συνεργάστηκε άψογα. Ήταν από την αρχή όλοι οι ποδηλάτες στο γκρουπ των προπορευόμενων και με σωστή τακτική έφτασαν στο τελικό σπριντ όπου ο Δημητρόπουλος πολύ καθαρά τερμάτισε 1ος ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Επίσης την 4η θέση στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης στις παγκορασίδες κατέκτησε η Τράκα Άλκηστης ενώ στο ίδιο αγώνισμα ο Χριστάκος Δημήτρης ήταν 5ος .

Ακόμη για τον Σπαρτιατικό αγωνίστηκαν οι Αργυρόπουλος Αχιλλέας, Δημητρόπουλος Παναγιώτης, Αναστασόπουλος Κώστας, Τσέγκος Παναγιώτης οι οποίοι πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, ότι στο ποδηλατικό τμήμα του συλλόγου υπάρχουν ταλαντούχοι αθλητές επικουρούμενοι από τους προπονητές Καρούνο Παναγιώτη, Γιαννιώση Βασίλη και Βορβή Χρήστο.

Σημαντική ήταν η συμβολή του Δήμου Αθηναίων και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας στην διεξαγωγή των αγώνων παρέχοντας διαμονή, διατροφή και όλες τις μετακινήσεις των αγωνιζόμενων από και προς τις παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα στη Νέα Μάκρη.

Την αποστολή συνόδευαν ο έφορος ποδηλασίας του Σπαρτιατικού Πριστούρης Παναγιώτης οι προπονητές Γιαννιώσης Βασίλης και Βορβής Χρηστός καθώς και ο χορηγός της ομάδας Δημαητρόπουλος Γιώργος με τη σύζυγο του Ελένη.

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός για την ομάδα του Σπαρτιατικού είναι το Σαββατοκύριακο 15 και 16/9 στο Πρωτάθλημα Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας που θα διεξαχθεί στη Σπάρτη στις κατηγορίες παμπαίδων, παγκορασίδων και μίνι.