Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Βρεσθένων.


Με επιτυχία και φέτος το πανηγύρι στα Βρέσθενα


Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Βρεσθένων διοργάνωσε και φέτος το παραδοσιακό πανηγύρι στα Βρέσθενα στη πλατεία του χωριού στο Γενέθλιον της Θεοτόκου.

Κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου γίνεται το πανηγύρι στα Βρέσθενα στη πλατεία του χωριού δίπλα στην εκκλησία. Είναι ένα έθιμο που κρατάει από τις αρχές του 1900. Η εκκλησία στη πλατεία θεμελιώθηκε το 1901 και εγκαινιάστηκε το 1916, με δαπάνη του συλλόγου Βρεσθενιτών. Είναι ένα πιστό αντίγραφο της Μητρόπολης Σπάρτης σε μικρογραφία. Τα μάρμαρα που χρησιμοποιήθηκαν για την ανέγερση του ναού είναι από τα λατομεία των Βρεσθένων εκείνης της εποχής. Σύμφωνα με το «Μαλεβό» (εφημερίδα εποχής 1930) λέγεται ότι η εκκλησία στηρίζεται πάνω σε πέντε κορμούς δέντρων, ντυμένους με πορσελάνη.

Στο πανηγύρι διασκέδασε και φέτος πολύς κόσμος και χόρεψε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με την ορχήστρα του Τάκη Σούρσου. Το χορό άνοιξε το «Γυναικείο χορευτικό της Δημοτικής Ενότητας Οινούντος», το οποίο παρουσίασε χορούς από όλη την Ελλάδα.

Η πάντα δραστήρια πρόεδρος του Συλλόγου κα. Κατερίνα Κρία – Οικονομοπούλου ευχήθηκε σε όλους να ανταμώνουν κάθε χρόνο στο όμορφο χωριό τους και να γιορτάζουν όλοι μαζί.