Ερώτηση του Θ. Δαβάκη για την κατασκευή του Λυκείου Γυθείου.


ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΑΒΑΚΗ για την κατασκευή του Λυκείου Γυθείου. 

 

 

Τη συνέχιση των εργασιών κατασκευής του νέου κτηρίου που πρόκειται να στεγάσει το Λύκειο Γυθείου, ζητά με παρέμβαση του στη Βουλή, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

 Με Ερώτηση του προς την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, έφερε το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή, ζητώντας από την κ. Υπουργό να δώσει άμεσα λύση, ώστε ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων (Ο.Σ.Κ) να καταβάλει, ως οφείλει, τα χρήματα για το έτος 2009 στον ανάδοχο-εργολάβο του έργου.

Στην Ερώτηση του ο κ. Δαβάκης αναφέρει στην Υπουργό ότι η κατασκευή του νέου Λυκείου είναι έργο κομβικό για την πόλη του Γυθείου, ούτως ώστε η μαθητική νεολαία του Γυθείου να αποκτήσει ένα σχολείο αντάξιο των απαιτήσεων της σύγχρονης εκπαίδευσης.

Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως του κ. Δαβάκη έχει ως εξής:

Χρόνιο αίτημα των πολιτών του Γυθείου είναι η κατασκευή του νέου Λυκείου της πόλης. Το  κτήριο που μέχρι σήμερα στεγάζει τους μαθητές του Λυκείου είναι ακατάλληλο και δεν πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις της σύγχρονης εκπαίδευσης.

Η κατασκευή της νέας σχολικής μονάδας, διακόπηκε από τον περασμένο Απρίλιο επειδή ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων (Ο.Σ.Κ.) που είναι υπεύθυνος και χρηματοδοτεί την κατασκευή του σχολείου, αδυνατεί να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τον εργολάβο-ανάδοχο του έργου.

Με την Προγραμματική Σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ της Νομαρχίας  Λακωνίας και του  Ο.Σ.Κ., οι εργασίες είχαν ξεκινήσει και προοδευτικά είχε ολοκληρωθεί μεταξύ άλλων η θεμελίωση του κτηρίου και η κατασκευή τοίχων αντιστήριξης.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε ο εργολάβος, που είχε αναλάβει την κατασκευή του σχολείου, εργαζόμενος για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να έχει εισπράξει καθόλου χρήματα  από τον ΟΣΚ, αναγκάστηκε να διακόψει επειδή δεν μπορούσε πλέον να ανταπεξέλθει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα  το έργο να παραμένει ημιτελές, ενώ ο «σκελετός» του νέου σχολείου που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα φθείρεται, προκαλώντας επιπτώσεις στην στατικότητα του κτηρίου.

Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λακωνίας προς την Διεύθυνση του Ο.Σ.Κ. για να πληρωθούν οι οφειλές του 2009 προς τον ανάδοχο του έργου, καμία εξέλιξη δεν υπάρχει, με ότι αυτό σημαίνει για την συνέχιση του.

Ερωτάται η κ. Υπουργός :

α) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου σχολείου ;

β) Πότε αναμένεται να καταβληθούν τα χρήματα που χρωστάει ο Ο.Σ.Κ.  στον εργολάβο που έχει αναλάβει την κατασκευή του νέου σχολείου ;

 

                                                                                                              Ο ερωτών Βουλευτής 

 

                                                                                                                  Αθανάσιος Π. Δαβάκης

 

 

 

 

 

 

 

 

To Aρθρο αυτό αναγνώστηκε 5842 φορές  (Εως 2/10/2010, 11:00 μμ. Powered by web1counter , Urchin Software and Google Analytics).