Γ.Γρυπιώτης : H διαμαρτυρία των πακιστανών έληξε.


 

Ο Δήμαρχος Σκάλας κ. Γιάννης Γρυπιώτης

 

Ο Δήμαρχος Σκάλας εξέδωσε την παρακάτω δήλωση με αφορμή τη διαμαρτυρία των πακιστανών οικονομικών μεταναστών στην περιοχή της Σκάλας.

 


16/9/2010

Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, αναφορικά με τη διαμαρτυρία των οικονομικών μεταναστών στην περιοχή της Σκάλας, θα ήθελα να δηλώσω τα κάτωθι:

 

    Για τρεις διαδοχικές μέρες, η κοινότητα των πακιστανών που ζει στη Σκάλα, πραγματοποιούσε πορεία διαμαρτυρίας ζητώντας εργασία, τροφή και στέγη, αναφαίρετα δηλαδή δικαιώματα κάθε οικονομικού μετανάστη.

  Η ανοικτή δημοκρατική κοινωνία των πολιτών της Σκάλας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, αποδεικνύει εμπράκτως, εδώ και πολλές δεκαετίες, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους οικονομικούς μετανάστες.

  Αλληλοσεβασμός, ίση μεταχείριση και αξιοπρεπής διαβίωση είναι οι έννοιες που συνιστούν την πολιτική μας απέναντί στους μετανάστες, ενώ την ίδια στιγμή, καταδικάζουμε την ξενοφοβία και το ρατσισμό, όπως επίσης την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα.

  Η ελεύθερη δημοκρατική κοινωνία μας διατηρεί στο ακέραιο τις πανανθρώπινες αξίες και ιδιαίτερα αυτή της φιλοξενίας των οικονομικών μεταναστών.

  Είναι όμως και καθήκον της να διατηρήσει την ηρεμία και τη νομιμότητα στον τόπο της.

  Μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ ημών και της κοινότητας των οικονομικών μεταναστών, η διαμαρτυρία των τελευταίων έληξε, καθώς δώσαμε λύση στα αιτήματά τους, παρά το γεγονός ότι, η πολιτεία είναι η καθ΄ ύλην αρμόδια για την επίλυση αυτού του είδους προβλημάτων.

  Παρά ταύτα, λοιπόν, με γνώμονα το αληθινό ενδιαφέρον για τον τόπο μας και την εξασφάλιση ειρηνικής συνύπαρξης κι ευταξίας, προχωρούμε - στοχεύουμε στην καταγραφή και νομιμοποίηση (ασφάλιση) των οικονομικών μεταναστών, με την πρόβλεψη δημιουργίας Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών (ως ορίζει, εξάλλου και ο Καλλικράτης) έτσι ώστε, με την ύπαρξη δεδομένων και καταγεγραμμένων στοιχείων, να καθίσταται δυνατή η αξιοποίηση και απασχόλησή των. 

  Η Δημοκρατική συμβίωση και συμφιλίωση είναι μια μεταβατική διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Απορρίπτουμε κάθε είδους ακρότητα, από όπου κι αν προέρχεται.

  Ως Δήμαρχος Σκάλας,  δεσμεύομαι για την εξασφάλιση ηρεμίας, αξιοπρέπειας και ειρηνικής διαβίωσης στην περιοχή και παρακαλώ όπως, πρυτανεύσει η ηρεμία -προπαντός η ψυχραιμία, έτσι ώστε το άνοιγμα του δημοκρατικού διαλόγου να αποκτήσει περιεχόμενο προς όφελος των πολιτών της Σκάλας, αλλά  και των μεταναστών.

    

Ο Δήμαρχος Σκάλας

Γιάννης Γρυπιώτης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To Aρθρο αυτό αναγνώστηκε  6207  φορές (Εως 5/10/2010, 11:00 μμ. Powered by web1counter , Urchin Software and Google Analytics)