Δήμος Σπάρτης - Πολιτιστικά.


           

Η 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης συνδιοργανώνουν μουσική εκδήλωση και έκθεση φωτογραφίας στον Αρχαιολογικό Χώρο του Μυστρά την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 και ώρα 21.00, με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των καθιερωμένων εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στους Αρχαιολογικούς Χώρους για την πανσέληνο του Αυγούστου.

            Στην εκδήλωση θα ακουστούν γνωστές ελληνικές μελωδίες από τον συνθέτη και πιανίστα Γιώργο Παυλάκο, ο οποίος έχει και την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος, ενώ τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν δύο ταλαντούχοι και καταξιωμένοι ερμηνευτές, η Ιωάννα Φόρτη και ο Παντελής Θεοχαρίδης. Το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς θα περιλαμβάνει και αυθεντικές εκτελέσεις των δύο τραγουδιστών.

            Θα παρουσιαστούν συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι από τα έργα «Ματωμένος Γάμος», «Για την Ελένη», «Μεγάλος Ερωτικός» και επιλογές από την εργογραφία του, του Χρήστου Λεοντή από το έργο «Αχ Έρωτα» και επιλογές από χιλιοτραγουδισμένες μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και των Γιώργου Ανδρέου, Ελένης Καραΐνδρου και Νίκου Παπάζογλου.

            Παράλληλα, στο χώρο θα φιλοξενείται φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Κάστρα από το σούρουπο μέχρι το χάραμα» με φωτογραφικό υλικό της Φωτογραφικής Λέσχης Σπάρτης και της 5ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (φωτογραφικές λήψεις: Θάλεια Ρήγου), η οποία θα εστιάζει σε νυχτερινές απόψεις των σημαντικότερων κάστρων της Λακωνίας.