Μήνυμα Δαβάκη στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων.


 

Συγχαρητήριο μήνυμα Θανάση Δαβάκη στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 

27/8/2012

 

Με την ανακοίνωση των βάσεων και των ονομάτων των επιτυχόντων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

 

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στα Λακωνόπουλα για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας μας, στις Στρατιωτικές Σχολές και τις Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Θερμά συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στις οικογένειες των επιτυχόντων, που στάθηκαν δίπλα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της επίπονης προετοιμασίας των πανελλαδικών εξετάσεων. Η επιτυχία των υποψηφίων, δεν θα μπορούσε να συντελεστεί χωρίς την αμέριστη βοήθεια και τη στήριξη των γονέων, στους οποίους και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Με τις θυσίες τους και τον καθημερινό αγώνα τους, σε εποχές δύσκολες, κατάφεραν να επιτύχουν και να υλοποιήσουν την σημαντικότερη αποστολή που έχει ο κάθε γονιός: την πρόοδο των παιδιών του.

 

Σήμερα όμως δεν πρέπει να λησμονούμε, και τους υποψήφιους αυτούς που δεν κατάφεραν να βγουν νικητές, στην ιδιαίτερα επίπονη και ψυχοφθόρα για τους μαθητές διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων. Τους προτρέπω το γεγονός της μη εισαγωγής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να το μεταβάλλουν σε ευκαιρία ανασύνταξης των δυνάμεων τους, ώστε να καταφέρουν με επιτυχία τον αρχικό τους σκοπό, γιατί θέλω να τους θυμίσω ότι οι αποτυχίες στη ζωή μας, μπορούν να μας κάνουν σοφότερους, καλύτερους και πιο δυνατούς. Πάντα σε μια ήττα κρύβεται μια νίκη.

 

Κλείνοντας οφείλω να συγχαρώ και να καλωσορίσω του νέους φοιτητές που επέλεξαν τις Πανεπιστημιακές Σχολές και το ΤΕΙ της Σπάρτης για τις σπουδές τους και τους διαβεβαιώνω ότι τόσο το παρεχόμενο επίπεδο εκπαίδευσης αλλά και η φιλοξενία της Λακωνικής κοινωνίας θα τους ανταμείψουν γι’ αυτήν τους την επιλογή.