Γευστικό μανιάτικο ταξίδι στην Αρεόπολη.


Βραδιά γευσιγνωσίας και γαστρονομίας μανιάτικων παραδοσιακών φαγητών και γλυκών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Αυγούστου στην Αρεόπολη στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων 2012 που διοργάνωσε το Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ανατολικής Μάνης


Καλεσμένος ήταν ο γνωστός από τις τηλεοπτικές του εκπομπές μάγειρας Ευτύχιος Μπλέτσας.

Η σκληρή, άγονη και πέτρινη γη της Μάνης παράγει έναν ανεκτίμητο γευστικό πλούτο μοναδικό και ξεχωριστό.

Πόλος έλξης για τους εκατοντάδες επισκέπτες της εκδήλωσης ήταν και είναι όπως πάντοτε τα λαλάγγια, οι τηγανίτες, το μέλι, το παστέλι, οι δίπλες, η μυζήθρα, το σίγκλινο.

Τα κεράσματα μάγεψαν τον ουρανίσκο των παρευρισκομένων, δείχνοντας ότι σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που βιώνουμε υπάρχει και στον τομέα της γεύσης η ελληνική απάντηση. Η αυθεντική ελληνική κουζίνα, η οποία ευτυχώς διασώζεται και εξελίσσεται, από τις παλαιότερες στις νεότερες γενιές, όπως συμβαίνει και στη Μάνη, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει «πόλο γευστικής έλξης» στο τουριστικό μάρκετινγκ. Το αποτέλεσμα, εξ΄ άλλου, είναι μοναδικό.

Παραγωγοί από την Μάνη παρουσίασαν στον κόσμο τα προϊόντα τους.   Ιδιαίτερη μνεία όμως αξίζει στις γυναίκες της Αρεόπολης αλλά και στους καταστηματάρχες της πόλης που μαγείρεψαν και προσέφεραν αφιλοκερδώς μανιάτικα εδέσματα, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι η μανιάτικη Γή είναι από τους πιο φιλόξενους και ζεστούς τόπους.