Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος «ΠΑΡΟΡΙ 2011»


Μια εκδήλωση που αναμφίβολα θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη και στις καρδιές όλων όσων την παρακολούθησαν ή συμμετείχαν σε αυτήν, διοργανώθηκε τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 από τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο «ΠΑΡΟΡΙ 2011» : ο Διαγωνισμός Τραγουδιού για ερασιτέχνες

Φωτογραφίες : Δημήτρης Αλεξανδράκης

Στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία του Κεράμου, σε αυτό το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, 33 μικροί (από 10 χρονών) και μεγάλοι ερασιτέχνες τραγουδιστές ενθουσίασαν τους θεατές με τις φωνητικές τους επιδόσεις και απέσπασαν το ένθερμο χειροκρότημά τους.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα  του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.

Στην κατηγορία Δημοτικό-Παραδοσιακό 1ος αναδείχθηκε ο Παντελής Πανταζέλος (Στ΄ Αναπλιού το Παλαμήδι), 2ος ο Κυριάκος Μακρής  (Περδικούλα ημέρωνα) και 3ος ο Δημήτρης Ρούγας (Ο αργαλειός), στην κατηγορία Λαϊκό-Ελαφρολαϊκό 1ος αναδείχθηκε ο Κώστας Σαχάμης (Ο παλιατζής), 2η η Στέλλα Μαλαβάζου (Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια) και 3η η Κατερίνα Αϊβαλιώτη (Όλα σε θυμίζουν) ενώ στην κατηγορία  Έντεχνο 1η αναδείχθηκε η Ελένη Φουντά (Κεμάλ), 2η η Εύα Τσιγκανέ (Χίλιες σιωπές) και 3η η Κωνσταντίνα Σταθάκη (Να βάλω τα μεταξωτά). Το 1ο βραβείο κάθε κατηγορίας ήταν τιμητικός έπαινος και χρηματικό ποσό (200 €), ενώ το 2ο και το 3ο, έπαινος και υποτροφία σπουδών φωνητικής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Περικλής Σταυράκος ευχαρίστησε θερμά όλους τους διαγωνιζόμενους για τη συμμετοχή τους, τα Ωδεία και τις Μουσικές Σχολές της Σπάρτης που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του διαγωνισμού, το Δήμαρχο Σπάρτης κ. Σταύρο Αργειτάκο και τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης κ. Μάριο Τζωρτζάκη για την υποστήριξή τους, τον τ. βουλευτή κ. Γρηγόρη Αποστολάκο, τους Δημοτικούς  Συμβούλους κ.κ Χρήστο Μπουγάδη και Ιωάννη Σουμάκη, καθώς και τον Πρόεδρο του Τ.Σ Μυστρά κ. Δημήτρη Σκρουμπέλο για την παρουσία τους στην εκδήλωση, τον ιδιοκτήτη του εξοχικού κέντρου «Δροσοπηγή» και της ταβέρνας «Κέραμος» οι οποίοι δωροθέτησαν τα χρηματικά βραβεία καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Επίσης ευχαρίστησε τη φινετσάτη παρουσιάστρια του διαγωνισμού κα. Γωγώ Σαραντοπούλου, καθώς και την κα. Χρυσούλα Σαραντοπούλου και τον κ. Βασίλη Μανωλάκο οι οποίοι είχαν αναλάβει τη γραμματειακή υποστήριξη και εξέδωσαν τα αποτελέσματα με ξεχωριστή ακρίβεια και σβελτάδα.

Τέλος, ευχήθηκε ο διαγωνισμός να καθιερωθεί και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση για την ένθερμη ανταπόκριση και υποστήριξη των δράσεων του Συλλόγου, η οποία εκδηλώνεται με τη μαζική συμμετοχή όχι μόνο των κατοίκων του Παρορίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν η ηλεκτρονική εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr