Εγκαίνια «Λεημονίτειου» Λαογραφικού Μουσείου.


Εγκαίνια «Λεημονίτειου» Λαογραφικού Μουσείου

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του "ΛΕΗΜΟΝΙΤΕΙΟΥ" Λαογραφικού Μουσείου που βρίσκεται στο δ.δ Λεήμονα του Δήμου Σκάλας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης και μετά το αγιασμό χαιρέτησε η πρόεδρος του Συλλόγου "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" κα. Νικολέτα Λεϊμονίτη, ακολούθησε η ομιλία του  Διοικητή του Νοσοκομείου Σπάρτης κ. Νικολάου Κουφού και στη συνέχεια οι επίσημοι και όλοι οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στούς χώρους του Μουσείου που κατα γενική ομολογία αποτελεί ένα πραγματικό πολιτιστικό στολίδι για ολόκληρη την Λακωνία.

Στη συνέχεια ακολούθησε μικρή δεξίωση στον αύλιο χώρο του Μουσείου.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου εκτίθενται παραδοσιακές στολές και φορεσιές, έπιπλα, διάφορα αντικείμενα και οικιακά σκεύη, χειροποίητα χειροτεχνήματα και μεγάλη συλλογή φωτογραφιών από μια εποχή που δεν υπάρχει πια.
Σκοπός του Λαογραφικού Μουσείου είναι η διατήρηση της πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς, η συγκέντρωση, διάσωση, διατήρηση και προβολή του πάσης φύσεως ιστορικού και λαογραφικού υλικού που προέρχεται από την γύρω περιοχή.

Όπως μας δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου "NΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" κα. Νικολέτα Λεϊμονίτη : "Σε μια εποχή που οι αξίες καταρρέουν, η ιστορία λησμονιέται, ο πολιτισμός λιθοβολείται, το μουσείο μας έρχεται να ξυπνήσει αναμνήσεις, να φέρει θύμισες και νοσταλγία για μια εποχή δύσκολη αλλά αγνή, φτωχή μα και ονειροπόλα".

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ είχε ως εξής :

Έναρξη τελετής εγκαινίων

Αγιασμός

Χαιρετισμός απο την πρόεδρο κα. Λεϊμονίτη Νικολέτα

Ομιλία του κ. Κουφού Νικολάου, διοικητού Γ.Ν.Ν Σπάρτης

Χαιρετισμοί επισήμων

Απονομή βραβείου ΛΙΟΠΕΤΡΑΣ

  Η Ηλεκτρονική Εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr  κάλυψε την εκδήλωση με πλήρες ρεπορτάζ. 

 To Aρθρο αυτό αναγνώστηκε  13862  φορές  (Εως 23/12/2010, 10:00 μμ. Powered by web1counter , Urchin Software and Google Analytics).