Ομιλία κ. Αποστολάκου στη Βουλή.


 

Σχέδιο Νόμου  «Ρυθμίσεις θεμάτων Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού».

 

Την απουσία ολοκληρωμένου κυβερνητικού σχεδίου για την αξιοποίηση και την ανάπτυξη των δύο συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, του πολιτισμού και του τουρισμού, στηλίτευσε ο Βουλευτής Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού στην Ολομέλεια της Βουλής. «Περιμένουμε ένα χρόνο τώρα μία συγκεκριμένη κυβερνητική πρωτοβουλία. Μην κάνετε ταξίδια μόνο για λόγους επικοινωνιακούς, επισκεπτόμενος αρχαιολογικούς χώρους από τη Ρόδο μέχρι τη Μακεδονία. Δείτε τι γίνεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έχουν εγκαταλειφτεί τα πάντα και οφείλετε να δώσετε μία απάντηση, ποιο είναι το κυβερνητικό σας έργο στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού» επεσήμανε ο Βουλευτής απευθυνόμενος στον κ. Γερουλάνο.

Ειδικότερα για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, ο κ. Αποστολάκος το χαρακτήρισε συνονθύλευμα διατάξεων που θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη και με διοικητικές πράξεις. «Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο πρόχειρο, αποσπασματικό και όλως αντιφατικό», επικεντρώνοντας στη συνέχεια της ομιλίας του σε επιμέρους άρθρα του. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε θέματα εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού, δηλαδή στο επιστημονικό προσωπικό και στους τεχνίτες υψηλής εξειδίκευσης που απασχολούνται σε έργα έρευνας, αναστήλωσης, αποκατάστασης, συντήρησης και διαμόρφωσης μνημείων και έργων τέχνης, ζητώντας να μην εμπίπτουν στους περιορισμούς των άρθρων 5 και 6 του Προεδρικού Διατάγματος 164/2004. Επίσης  αναφέρθηκε στον διαχωρισμό των θέσεων του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, στη διαδικασία επιλογής και στις απολαβές τους, καθώς και στην καιροσκοπική πρακτική του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που ως κυβέρνηση φέρνει διατάξεις που καταψήφιζε ως αντιπολίτευση.

Επιπλέον ο Λάκωνας Βουλευτής τόνισε την ανάγκη μείωσης του κόστους λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, η οποία δυστυχώς δεν υπηρετείται από την κυβερνητική πολιτική. «Περνάτε από το παράθυρο διατάξεις όπως για την περίφημη Εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας, η οποία είναι ζημιογόνος κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία, και τις δίνετε πρόσθετες αρμοδιότητες για αναπλάσεις. Τι θα κάνει; Αναπλάσεις σε όλη την Ελλάδα; Που θα βρει τα λεφτά μια ζημιογόνα επιχείρηση; Εμείς τέτοια πρόχειρα νομοθετήματα στο πόδι είναι αδύνατον να τα ψηφίσουμε» ξεκαθάρισε ο Βουλευτής στο κλείσιμο της ομιλίας του.  


 

Δείτε στο VIDEO ολόκληρη την ομιλία του κ. Αποστολάκου στη Βουλή.