Την Κυριακή 5 Αυγούστου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Σπάρτης συνάντηση Λακωνικών φορέων με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ελληνοϊσραηλινής Συνεργασίας κ. Άγγελο Κολοκούρη και την εκπρόσωπο της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα κα Ρεββέκα Καμπάη. Το Επιμελητήριο Λακωνίας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Πανδής και ο Πρόεδρος του Εξαγωγικού Τμήματος κ. Γεώργιος Τσιμπίδης.

            Η συνάντηση έγινε με σκοπό την ανεύρεση τρόπων συνεργασίας των φορέων για την προώθηση των εμπορικών συναλλαγών. Η συζήτηση που διεξήχθη κρίθηκε εποικοδομητική από όλους τους συμμετέχοντες. Αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής ήταν η δέσμευση όλων για συνέχιση της συνεργασίας.

Ως πρώτο βήμα συμφωνήθηκε η προώθηση των λακωνικών προϊόντων στις Η.Π.Α. διαμέσου των Ισραηλινών που δραστηριοποιούνται σε κέντρα διανομής προϊόντων των Η.Π.Α.

            Για το λόγο αυτό το Επιμελητήριο καλεί τα μέλη του να εκφράσουν με αίτησή τους την πρόθεσή τους να εξάγουν προϊόντα τους στις Η.ΠΑ., συμμετέχοντας στην προσπάθεια αυτή, καταγράφοντας και τα προϊόντα με τις ποσότητες που είναι διατεθειμένα να εξάγουν.

            Παρακαλούμε, όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να στείλουν την αίτησή τους στο Επιμελητήριο μέσω φαξ 2733022008 ή e-mail gytheioc@otenet.gr έως 17/08/2012.