Λιμάνι Γυθείου


Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντίας Τζανετέα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012 στο Γύθειο ευρεία σύσκεψη ενόψει της έναρξης των εργασιών στον Λιμένα Γυθείου, παρουσία του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Π. Ανδρεάκου, του Λιμενάρχη Γυθείου Υποπλοιάρχου Λ.Σ. κ. Χρ. Σταμπουλή, του αναδόχου το έργου και εκπροσώπου της κατασκευάστριας εταιρίας κ. Ι. Σεϊτανάκη καθώς και των τεχνικών υπηρεσιών της ΠΕ Λακωνίας που έχουν την εύθηνη επίβλεψης του έργου.

 

Η μελέτη του έργου προβλέπει την επέκταση του προσήνεμου μόλου κατά 110,0 μέτρα προς βόρεια στην ίδια κατεύθυνση του υφιστάμενου μικρού τμήματος με το ίδιο πλάτος 13,65 μέτρα ώστε το συνολικό μήκος που προκύπτει να ανταποκρίνεται στην ανάγκη κάλυψης των διαστάσεων των πλοίων που αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το Λιμένα. Έτσι, τα κρηπιδώματα του μόλου θα μπορούν να εξυπηρετούν κρουαζιερόπλοια μήκους μέχρι 200 μέτρων καθώς και εμπορικά πλοία μήκους μέχρι 150 μέτρα.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα επισήμανε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο όχι μόνο για την Λακωνία, αλλά και για τους γειτονικούς νομούς, με τεράστια συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας μας καθώς το Γύθειο θα είναι πλέον το μεγαλύτερο λιμάνι της Νότιας Πελοποννήσου και τόνισε ότι η δυνατότητα άμεσης προσβασιμότητας μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στο νέο λιμάνι Γυθείου θα βοηθήσει ουσιαστικά στην αύξηση των επισκεπτών και στην καλύτερη προβολή του τόπου μας.

 

Ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Ανδρεάκος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επικείμενη έναρξη των εργασιών και δήλωσε ότι από την πλευρά του ο Δήμος Ανατολικής Μάνης θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών, ώστε το λιμάνι Γυθείου να παραδοθεί εντός του προβλεπόμενου χρόνου, δίνοντας την δυνατότητα ανάπτυξης της περιοχής καθώς θα καταστήσει πιο εύκολα προσβάσιμους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς και ταυτόχρονα θα βοηθήσει στις εξαγωγές των ντόπιων αγροτικών προϊόντων.