Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας


Μουσική εκδήλωση στον Αρχαιολογικό Χώρο της οδού Τριακοσίων στην Σπάρτη


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και με τη στήριξη του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, διοργανώνουν μουσική εκδήλωση στον Αρχαιολογικό Χώρο της οδού Τριακοσίων στην Σπάρτη, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00, με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των καθιερωμένων εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού για την Πανσέληνο του Αυγούστου.

Με την εκδήλωση αυτή, παράλληλα, εγκαινιάζεται και αποδίδεται σε κοινή χρήση μία αρχιτεκτονική πρόταση ένταξης αρχαιοτήτων που έχουν έρθει στο φως μέσω σωστικών ανασκαφών, στο σύγχρονο αστικό τοπίο, η οποία υλοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013» του Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013.

Η ερμηνεύτρια Αθηνά Χιώτη και ο πιανίστας Κώστας Γιαξόγλου ως Osmosis Duet, θα παρουσιάσουν «Ιστορίες κάτω από τον ίσκιο της Πανσέληνου» σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο της Σπάρτης.

Ένα μοναδικό αφιέρωμα που ζωντανεύει μύθους και ιστορίες συλλεγμένες από τον μουσικό χάρτη της Μεσογείου. Μια μουσική βραδιά για τα μυστικά κι ανομολόγητα οδοιπορικά της ζωής που εμπνέονται ή φτάνουν στο αποκορύφωμά τους κάτω από τον ίσκιο της Πανσέληνου.