ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2012 - ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ


ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2012 – ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ


Κροκεές του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας - 4 Αυγούστου 2012

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την γέννηση του μεγάλου μας ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου και την ανακήρυξη του έτους 2012 ως «Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου», ο Αθλητικός Όμιλος Κροκεών, ο Α.Ο. Δυναμό Κροκεών, τα Κροκεάτικα Νέα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κροκεών, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Φάρου «Δρυάδες», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λάγιου, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κροκεών, ο Σύλλογος Γυναικών Κροκεών, με την ευγενική συμπαράσταση του Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,  προκηρύσσουν τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου με την επωνυμία «ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2012 – ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ», που θα πραγματοποιηθεί στις Κροκεές του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας το Σάββατο στις 4 Αυγούστου 2012 και ώρα 18.30 – ημέρα επετείου του θανάτου του μεγάλου μας ποιητή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

ΜΕΓΑΛΑ ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ

Πρόκειται για λαϊκό αγώνα δρόμου απόστασης 18.500 μέτρων, που θα διανύσει την διαδρομή Κροκεές – Λάγιο – Κροκεές, για δρομείς και περιπατητές.

ΜΙΚΡΑ ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ

Πρόκειται για πλήρη Ιστορικό γύρο των Κροκεών μήκους 1 χιλιομέτρου, για παιδιά του Δημοτικού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

16.30: Άνοιγμα γραμματείας αγώνα

18.00: Εκκίνηση περιπατητών.

18.15: Τελετουργικό και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Νικηφόρου Βρεττάκου, για την συμπλήρωση 21 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου μας ποιητή

18.30: Εκκίνηση του βασικού αγώνα των Μεγάλων Βρεττακείων για δρομείς.

18.45: Εκκίνηση του αγώνα των Μικρών Βρεττακείων για παιδιά Δημοτικού.

21.00: Παρουσία επίδειξης ασκήσεων – προπόνηση TAE KWON DO, από τον Α.Σ. Σπάρτης TAE KWON DO, Παράρτημα Κροκεών - Ξηροκαμπίου

21.30: Λήξη του αγώνα των Μεγάλων Βρεττακείων.

21.35: Απονομές στους νικητές και ειδικές βραβεύσεις.

21.45: Εκδήλωση προς τιμήν των συμμετεχόντων δρομέων και των συνοδών τους, με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής των Κροκεών, ντόπιων παραδοσιακών χορευτικών ομάδων και συγκροτημάτων.