Δήμος Σπάρτης - Αθλητισμός.


Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας στις Καρυές μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα. Ένα ποδηλατικό τριήμερο πλούσιο σε δράση και θέαμα απόλαυσαν οι κάτοικοι και επισκέπτες του όμορφου χωριού των Καρυών καθώς και των όμορων χωριών Βαρβίτσας και Βαμβακούς.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στις 20-21-22 Ιουλίου 2012 υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας με συνδιοργανωτές τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπαρτιατών, τον Σπαρτιατικό Γ.Σ, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυών και Αθλητικό Σύλλογο Καρυών.

Στους αγώνες πήραν μέρος οι καλύτεροι ποδηλάτες και ο αριθμός των συμμετοχών ανήλθε στους 120 από 31 σωματεία όλης της Ελλάδας.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός γινόταν στην πλατεία παρουσία αρκετών θεατών που έδιναν το θερμότερο χειροκρότημά τους στους συμμετέχοντες ποδηλάτες. Μετά την εκκίνηση οι ποδηλάτες ακολουθούσαν κυκλική διαδρομή 4.500 μέτρων μέσα σε δασικούς δρόμους και μονοπάτια με τους έφηβους και τις γυναίκες να πραγματοποιούν 5 στροφές, τους παίδες 4 στροφές και τους άνδρες 8 στροφές. Η διαδρομή χαρακτηρίστηκε αρκετά δύσκολη με ανηφορικά και τεχνικά μονοπάτια που είχαν διαμορφωθεί και σηματοδοτηθεί από τους υπεύθυνους.

Το Σάββατο στην κατηγορία παίδων ήρθε η διάκριση για το Σπαρτιατικό Γ. Σ. και τον αθλητή του Παπαδόγιαννη Σπύρο να κατακτά τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο. Ο Παπαδόγιαννης από την αρχή του αγώνα ήταν στο γκρουπ των πρωτοπόρων, αγωνίστηκε αρκετά καλά αλλά τελικά δεν μπόρεσε να καλύψει την απόσταση από τον πρώτο αθλητή του Β.Α.Ο. Θεσσαλονίκης Λουντζίδη Ανδρέα.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον ποδηλάτη του Σπαρτιατικού γιατί κλείνει μια σειρά αγώνων άκρως επιτυχημένη καθότι ο Παπαδόγιαννης Σπύρος είναι πρωταθλητής Ελλάδας στην πίστα. Στην ίδια κατηγορία ο Τάσος Αντωνόπουλος κατέλαβε την 12η θέση, ενώ πέρασαν τη γραμμή τερματισμού και οι Παππάς Χριστόφορος, Τζανετέας Αλέξανδρος, με τον Παπαστάθη Κώστα να αντιμετωπίζει μηχανικό πρόβλημα και τελικά να εγκαταλείπει.

Την Κυριακή διεξήχθη η κατηγορία ανδρών με τον Περικλή Ηλία του Κρόνου Νίκαιας μεγάλο πρωταγωνιστή και πρωταθλητή Ελλάδας. Ο Περικλής Ηλίας θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου και ο αγώνας αυτός αποτέλεσα ένα καλό και δυνατό τεστ προετοιμασίας και η ανωτερότητά του χαρακτηρίστηκε από τη διαφορά χρόνου των τεσσάρων λεπτών από τον δεύτερο ποδηλάτη. Στην κατηγορία των ανδρών έλαβαν μέρος και τερμάτισαν οι αθλητές του Σπαρτιατικού Μπούζας Γιάννης και Μπούγας Γιάννης.

Το Σάββατο το βράδυ ο πολιτιστικός σύλλογος είχε προγραμματίσει για τους φιλοξενούμενους αθλητές συνοδούς και επισκέπτες  εκδήλωση με συγκρότημα ελληνικής μουσικής εκπλήσσοντας ευχάριστα τις αποστολές.

Στην τριήμερη αυτή αθλητική εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Αργειτάκος Σταύρος, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Καράντζαλης Λεωνίδας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Αρβανίτης Δημήτρης, Καλομοίρης Παρασκευάς, Παπαστάθη Τζένη και ο αντιπρόεδρος του Αθλητικτού Οργανισμού κ. Ορφανός Νίκος.

Σημαντική συμβολή στη διοργάνωση, του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών Μεντή Γιάννη και του προέδρου του Αθλητικού Συλλόγου Καρυών Μεντή Θεόδωρου και των μελών των διοικητικών συμβουλίων αυτών.

Εξάλλου την Κυριακή στην διάρκεια των απονομών ο Δήμαρχος Σπάρτης Αργειτάκος Σταύρος τίμησε τον αθλητή Περικλή Ηλία για την επικείμενη συμμετοχή του  στους Ολυμπιακούς αγώνες  και του ευχήθηκε μαζί με όλους τους παρευρισκομένους καλή επιτυχία.