Πολιτιστικό Καλοκαίρι στο ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟΝ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΝ


Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο


 

  Με μια συναυλία υψηλής καλλιτεχνικής αξίας συνεχίζεται το 25ο Φεστιβάλ του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου.

  Πιστός στη συνεισφορά του για την ανάπτυξη της πολιτιστικής ζωής της χώρας, Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής δίνει την ευκαιρία στο φιλόμουσο κοινό να απολαύσει αγαπητά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, και δημοφιλείς άριες «Από την Κάρμεν στην Τραβιάτα» (Κάρμεν, Οι γάμοι του Φίγκαρο, Ο κουρέας της Σεβίλλης, ο μαγικός αυλός, Τραβιάτα κ.ά.). Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του κύκλου «Συναυλίες εκτός έδρας», οι οποίες θα φιλοξενηθούν σε τρία μόνο ιδιαίτερης ομορφιάς και ιστορικότητας τοπία: στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων και στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο.

  Την 80μελή Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που αποτελεί μάλιστα το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα και θα παραστεί σύσσωμη, θα διευθύνει ο μαέστρος Ανδρέας Τσελίκας, με σολίστ τους Χριστίνα Πουλίτση (σοπράνο), Ινές Ζήκου (μέτζο σοπράνο) και Διονύση Σούρμπη (βαρύτονο).

  Η εκδήλωση στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, με διοργανωτές το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα και το Δήμο Σπάρτης, και συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.

  Τιμή εισιτηρίων 10 ευρώ για ενήλικες και 5 για μαθητές και φοιτητές. Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Σαϊνοπουλείου 27310 28878 και 27310 82470.