ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.


 

 

Δήμος Μονεμβασίας

Ο Δήμος Μονεμβασίας στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου της Απελευθέρωσης της Μονεμβασίας « 23 Ιουλίου 1821 », πραγματοποίησε εορταστικές εκδηλώσεις στις 21, 22 & 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 στην Μονεμβασιά στο χώρο της Πλάκας.

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο με την παρουσίαση του βιβλίου – λευκώματος του κ. Γιώργου Κιοσέ, στον Άγιο Νικόλαο στο Κάστρο Μονεμβασίας.  Ο κ. Κιοσές, είναι φαρμακοποιός - συγγραφέας και αντιπροέδρος της Ένωσης των Απανταχού Μονεμβασιτών. Το βιβλίο - λεύκωμα εκδόθηκε από τις Mendor EDITIONS και η παρουσίασή του έγινε στον Άγιο Νικόλαο - Κάστρο Μονεμβασίας. Το βιβλίο παρουσίασαν οι : Βούλτεψη Σοφία βουλευτής - δημοσιογράφος, Αλεξάκης Παναγιώτης Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αποστολίδης Πασχάλης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Abbott & Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ, Ολλανδέζος Μάρκος Επιστημονικός Διευθυντής ΠΕΦ.


Τη συζήτηση συντόνισε η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Μονεμβασίας, κα Αλειφέρη Παναγιώτα. Στο χώρο λειτούργησε παράλληλα έκθεση με θεματολογία από το βιβλίο με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Αbbot με θέμα “Το Φάρμακο ως Διαχρονικό, Κοινωνικό Αγαθό”. Την έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Τριχείλης Ηρακλής. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων: Κυψέλη Χορού και Πολιτισμού Βλαχιώτη Λακωνίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλοπροόδων Δαφνιωτών « ο Άγιος Γεώργιος », Πολιτιστικός - Χορευτικός και Αθλητικός  Σύλλογος Μονεμβασίας «Οι Ρίζες».

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την αφήγηση ιστορικού της ημέρας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η εντυπωσιακή αναπαράσταση της πυρπόλησης της Τούρκικης γολέτας από τα Ελληνικά πλοία , από τον Αλιευτικό Σύλλογο Μονεμβασίας «Το Λαλούδι». Ακολούθησε η συναυλία με το συνθέτη Μίμη Πλέσσα και τους Σπύρο Κλείσσα, Fide Koksal και τον Κώστα Μακεδόνα. Τα ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ.gr ήταν εκεί και κάλυψαν με πλήρες φωτογραφικό υλικό και VIDEO τις εκδηλώσεις.

  


   

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012   

Αρχιερατική Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό¨ΕΛΚΟΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ¨,Χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτη Αλεξάκη. Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο της πλατείας του Ελκομένου Χριστού « Κανόνι  ». Κατάθεση στεφάνων και ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των πεσόντων. Συνάντηση - συναυλία των Φιλαρμονικών του Δήμου Μονεμβασίας.