Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Χέρια».


Η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Τα χέρια» που δημιούργησαν τα παιδιά του Γυμνασίου Σκάλας και τα μέλη της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης (ΛΕΦΩΣ) και φιλοξενείται στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης-Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης λήγει στις 9 Ιουλίου 2012. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού του Έτους Νικηφόρου Βρεττάκου και στήριξε εκπαιδευτικά προγράμματα, γιατί τα χέρια αποτελούν σημαντικό σύμβολο της ποιητικής του του Λάκωνα ποιητή.

 

Οι καθηγήτριες του Γυμνασίου Σκάλας Πηνελόπη Μυλωνά, Καθηγήτρια του Μαθήματος των Καλλιτεχνικών και Χαριτίνη Αραπάκη, Καθηγήτρια του Μαθήματος των Γαλλικών ενέπνευσαν στους μαθητές και στις μαθήτριες τους ανησυχίες και συναισθήματα και τα παιδιά φωτογράφισαν την ίδια τη ζωή μέσα από τα χέρια.

 

Η ΛΕΦΩΣ έδωσε τον καλύτερο εαυτό της υπογραμμίζοντας τη συνεχή παρουσία των μελών της στην πολιτιστική ζωή του τόπου. Το θέμα της έκθεσης «Τα χέρια» αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο των φωτογραφιών όλων των συμμετεχόντων, οι οποίοι είναι: Βαγγέλης Βορίλας, Χρήστος Γιόφκος, Ιωάννης Γκλέκας, Ελένη Δογαντζή, Όλγα Κακαλέτρη, Χρήστος Κοντοράβδης, Χρήστος Κουτσογεώργας, Γεώργιος Β. Λάσκαρης, Γεώργιος Π. Λάσκαρης, Χρήστος Μασούρας, Κυριακή Μαχαίρα, Δημήτρης Μπεκιάρης, Σταυρούλα Μπουρτζινάκου, Παναγιώτης Νικολακάκος, Ιωάννα Πασταρματζή, Εύα Παυλίδου, Δήμητρα Πλευρίτη, Χαρά Τακιδέλλη, Κυριακή Τζοβάνη, Φιλιππία Τούντα, Σάββας Τρουγκάκος, Γρηγόρης Τσαγγούρης.

 

Κάθε απεικόνιση των χεριών αποτελεί μία ιδιαίτερη ομιλία του φωτογράφου με το θέμα, αλλά και του θεατή με τη φωτογραφία. Η συναισθηματική έκφραση των παιδιών εντυπωσιάζει και αποκαλύπτει τον ψυχικό τους κόσμο πολύ περισσότερο από κάποιου άλλου είδους εξομολόγηση. Όσοι/όσες δεν επισκεφθήκατε την έκθεση αξίζει να μην την χάσετε.

 

 

Κουμαντάρειος Πινακοθήκη

Παλαιολόγου και Θερμοπυλών Σπάρτη

Ώρες λειτουργίας : Από Δευτέρα έως Κυριακή, 8.30 έως 15.30 - Τρίτη κλειστά