Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης.


Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντίας Τζανετέα έγινε την Τετάρτη 27/6/2012 αυτοψία στο οικόπεδο όπου πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης και σύσκεψη στο Διοικητήριο με θέμα τις επιτόπιες αρχαιότητες και την πορεία ωρίμανσης του έργου.

Στην αυτοψία /σύσκεψη συμμετείχαν οι εξής:

Αδαμαντία Τζανετέα, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας , Έρση Φιλιπποπούλου Αρχιτέκτων - Σύμβουλος Μουσείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Α.Παπαδημητρίου Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ε’ ΕΠΚΑ ,  οι αρχαιολόγοι Αφροδίτη Μαλτέζου και Λεωνίδας Τσουκλέρης, Χλωράκος Δημήτριος Πολιτικός Μηχανικός, Τζανετέα Βασιλική Προϊσταμένη τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων , Κολλιάκος Άγγελος Πολιτικός Μηχανικός.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι 3 διερευνητικές τομές που έγιναν από την Ε’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Ε’ ΕΠΚΑ) έδειξαν ότι υπάρχουν αρχαία λείψανα στο οικόπεδο του Χυμοφίξ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας δεσμεύτηκε να αναλάβει η Περιφέρεια το κόστος των εργασιών της ανασκαφικής έρευνας του οικοπέδου προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Η κα. Τζανετέα επεσήμανε την μεγάλη σπουδαιότητα του έργου και ζήτησε από όλους την επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου η Λακωνία να αποκτήσει ένα μουσείο αντάξιο της ιστορίας της.