20 χρόνια ''Γιορτή Πορτοκαλιού Στεφανιάς 2012''


Από 29 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η φετινή «Γιορτή Πορτοκαλιού» στη Στεφανιά Λακωνίας. Η φετινή εκδήλωση έχει ιδιαίτερη σημασία για διοργανωτές και φίλους της Γιορτής, που εξελίσσεται σε θεσμό, καθώς φέτος συμπληρώνεται 20 χρόνια από την πρώτη «Γιορτή Πορτοκαλιού».

Τα επίσημα εγκαίνια της «Γιορτής Πορτοκαλιού» θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Στεφανιάς στις 8:30 το βράδυ.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της «Γιορτής Πορτοκαλιού 2012:


Σάββατο 23 Ιουνίου 2012, ώρα 7:30 το απόγευμα

Γιορτάζει ο Αη-Γιαννάκης στα Τρίνησα όπου Θα ψαλλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. κ. Ευστάθιος Ο Χορευτικός Όμιλος Σκάλας Θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ώρα 09:00 π.μ.: Δυναμικό Βάδισμα (ελεύθερη συμμετοχή)

Ώρα 09:00 π.μ.: Αγώνας δρόμου ανδρών και γυναικών αφιερωμένος στην αγάπη και την αλληλεγγύη των ανθρώπων.

Ώρα 09:00 π.μ.: Αγώνας Δρόμου για παιδιά
Αφετηρία Πλατεία Στεφανιάς- Κάμπος με πορτοκαλαιώνες -Τερματισμός Πλατεία Στεφανιάς. Θα προσφερθεί φυσικός χυμός πορτοκαλιού και γλυκά. Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων & αναμνηστικών μεταλλίων στους τρεις πρώτους άντρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες.

Ώρα 6:30 μ.μ.
Η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού Τρινασιακός στο γήπεδο της Στεφανιάς θα δώσει φιλικό αγώνα. Παλαίμαχοι και νέοι Τρινασιακού Στεφανιάς. Οι χυμοί που θα προσφερθούν είναι προσφορά του αγροτικού συνεταιρισμού Αμυκλών Λακωνίας.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, ώρα 8:30 μ.μ.

'Εκθεση Λακώνων δημιουργών του Δήμου Ευρώτα (ζωγραφική, μεταξοτυπία, χαλκογραφία, αγιογραφία, αγγειοπλαστική).

'Εκθεση βιβλίου από βιβλιοπωλεία της περιοχής. Οι εκθέσεις θα είναι ανοιχτές σε όλη τη διάρκεια της γιορτής 7-9 το βράδυ.

Χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δήμητρα Μαστρογιαννάκου και σύντομοι χαιρετισμοί επισήμων.

Ομιλία από τον κ. Κουντούρη Αντώνιο, προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης φυτικής παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων με θέμα: «Την καλλιέργεια του πορτοκαλιού, την σημασία της, τις προοπτικές, την εμπορία, την προώθησή της και την αναδιάρθρωση της καλλιέργειας.»

Ομιλία από τον κ.Αραβαντινό Γεώργιο, προϊστάμενο του Τμήματος Εσπεριδοειδών και υποτροπικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων με θέμα: «Προβλήματα που αντιμετωπίζει η καλλιέργεια και προοπτικές ανάπτυξης της καλλιέργειας μέσω προγραμμάτων (σχέδια βελτίωσης, ομάδες παραγωγών).»

Συμμετέχουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι Γυναικών του Ν. Λακωνίας που θα προσφέρουν φαγητά και γλυκά με βάση το πορτοκάλι. Στην εκδήλωση Θα συμμετέχει η κ.Μαίρη Παναγάκου, ειδική γευσιγνώστρια. Η βραδιά των εκδηλώσεων θα κλείσει με συναυλία από έντεχνο και λαϊκό τραγούδι. Η εκδήλωση Θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου Στεφανιάς.

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012, ώρα 9:00 μ.μ.

Χορωδία της "Λιόπετρας" Συλλόγου Νέοι Ορίζοντες Δήμου Ευρώτα. Θα τραγουδήσει Νικηφόρο Βρεπάκο, Μίκη Θεοδωράκη, Νίκο Γκάτσο κ.α. Διευθύνει η κ.Τζανετάκου Αναστασία. Λαϊκοί και μοντέρνοι χοροί από την χορευτική ομάδα της Στεφανιάς και της Σκάλας. Η βραδιά θα συνεχιστεί με λαϊκό γλέντι, ενώ θα λάβει χώρα η κλήρωση του πολυλαχείου. Η εκδήλωση Θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου Στεφανιάς.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 ώρα 07:00 μ.μ.

Ποδηλατοβόλτα αφιερωμένη "στην ειρήνη των λαών': Συμμετέχουν οι φίλοι ποδηλάτου του Δήμου Ευρώτα. Αφετηρία γήπεδο Σκάλας- Αη Γιαννάκης- Σούλι- Κάμπος με πορτοκαλαιώνες Στεφανιάς. Τερματισμός Δημοτικό σχολείο Στεφανιάς. Θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.