Πολιτιστικό Καλοκαίρι στο ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟΝ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΝ


-------------------------------------------------------

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Αμφιθεάτρου φιλοξενούνται εκδηλώσεις σχολείων της πόλεως και του νομού μας, καθώς και φορέων με αξιόλογη πολιτιστική δραστηριότητα και σε ημερομηνίες (εφόσον υπάρχουν) προ της ενάρξεως ή μετά τη λήξη του Φεστιβάλ. Η παραχώρηση αυτή γίνεται στους φορείς για να παρουσιάσουν τη δραστηριότητά τους.

Για το φετινό Φεστιβάλ εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους, εγκρίθηκαν και θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος τέσσερις εκδηλώσεις.

Πέμπτη 21 Ιουνίου και ώρα 8:45 μ.μ.

Συναυλία λήξης σχολικού έτους Μουσικού Σχολείου Σπάρτης.

Την παγκόσμια ημέρα της Μουσικής γιορτάζει στο Σαϊνοπούλειο άλσος, το Μουσικό  Σχολείο Σπάρτης. Με όλα τα μουσικά του σύνολα, τους καθηγητές και  μαθητές του φιλοδοξεί να πλημμυρίσει το πανέμορφο  άλσος του αείμνηστου Γεωργίου Σαϊνοπούλου με μουσικές όλων των ειδών.  Με συχνές μουσικές «στάσεις» στο  μοναδικό «δρόμο των ποιητών»  θα θυμηθούμε  το Νικηφόρο Βρεττάκο, μπροστά στην προτομή του, με μελοποιημένα τραγούδια των στίχων του, μικρές απόπειρες μελοποίησης, που έγιναν κατά τη διάρκεια του έτους από μαθητές και καθηγητές.

            Στην κεντρική σκηνή το παραδοσιακό σύνολο μας περιμένει με τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, το λαϊκό με γνωστές νεοελληνικές επιτυχίες,  το ευρωπαϊκό φωνητικό και ορχηστρικό θα μας θυμίσουν αξέχαστα τραγούδια και μελωδίες από γνωστά  κινηματογραφικά έργα, που όλοι αγαπήσαμε.

            Θα αποχαιρετίσουμε την ημέρα της Μουσικής του 2012 ξαναγυρνώντας στο Νικηφόρο Βρεττάκο με τη συμμετοχή όλων των συνόλων επί σκηνής.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ