Μουσικό Σχολείο Σπάρτης.


Την παγκόσμια ημέρα της Μουσικής γιορτάζει στο Σαϊνοπούλειο άλσος, το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης.

Με όλα τα μουσικά του σύνολα, τους καθηγητές και μαθητές του φιλοδοξεί να πλημμυρίσει το πανέμορφο άλσος του αείμνηστου Γεωργίου Σαϊνοπούλου με μουσικές όλων των ειδών.

Με συχνές μουσικές «στάσεις» στο μοναδικό «δρόμο των ποιητών» θα θυμηθούμε το Νικηφόρο Βρεττάκο, μπροστά στην προτομή του, με μελοποιημένα τραγούδια των στίχων του, μικρές απόπειρες μελοποίησης, που έγιναν κατά τη διάρκεια του έτους από μαθητές και καθηγητές και τη συμμετοχή και ένταξη στα μουσικά του σύνολα μαθητών από τα δημοτικά σχολεία της Σπάρτης, ώστε να αποτίσουμε έτσι, το δικό μας φόρο τιμής στον «παππού» Νικηφόρο, που έγινε φέτος εκατό (100) χρονών!

            Στην κεντρική σκηνή το παραδοσιακό σύνολο μας περιμένει με τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, το λαϊκό με γνωστές νεοελληνικές επιτυχίες, το ευρωπαϊκό φωνητικό και ορχηστρικό θα μας θυμίσουν αξέχαστα τραγούδια και μελωδίες από γνωστά  κινηματογραφικά έργα, που όλοι αγαπήσαμε.

            Θα αποχαιρετίσουμε την ημέρα της Μουσικής του 2012 ξαναγυρνώντας στο Νικηφόρο Βρεττάκο με τη συμμετοχή όλων των συνόλων επί σκηνής.

            Με την έκθεση της «σοδειάς» της χρονιάς που τελείωσε, καταθέτουμε τη δημιουργική μας υπέρβαση στις αντιξοότητες μέσω της Μουσικής.

Αυτό το «δρόμο» προτείνει το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης και οι μαθητές του είναι οι «οδοδείκτες» στη μουσική πορεία των ένδεκα χρόνων του!

Καλό καλοκαίρι 2012!