Αστυνομικό Δελτίο.


Εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός αλλοδαπού, ο οποίος απέδρασε από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο σκοπός των κρατητηρίων και παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος στις 18-06-2012 και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες απέδρασε από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης.

Μαζί του επιχείρησε να αποδράσει και άλλος ένας αλλοδαπός, ομοεθνής του, ο οποίος όμως έγινε αντιληπτός από τον αστυνομικό – φρουρό του Τμήματος και συνελήφθη.  

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της απόδρασης, οι δυο αλλοδαποί έκοψαν το κάγκελο του παραθύρου της τουαλέτας του κρατητηρίου, το οποίο βρίσκεται στον πρώτο όροφο, και πήδηξαν στον ακάλυπτο χώρο του κτιρίου.

Οι δυο αλλοδαποί κρατούνταν προκειμένου να απολογηθούν στον Ανακριτή Σπάρτης για την συμμετοχή τους σε ληστείες.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Σπάρτης σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος των δυο αλλοδαπών για την απόδραση, καθώς και κατά του αστυνομικού - σκοπού κρατητηρίων για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο σκοπός των κρατητηρίων τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.