Ερώτηση του Θ. Δαβάκη για το Ειρηνοδικείο Νεάπολης.


ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΑΒΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 

Τις ανησυχίες του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βοιών, όπως αυτές εκφράζονται σε σχετικό έγγραφο τους, μεταφέρει με Ερώτηση του στη Βουλή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης στην Ερώτηση του ζητά να πληροφορηθεί από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη, αν ευσταθούν οι φήμες περί καταργήσεως του Ειρηνοδικείου Νεαπόλεως.

Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως του κ. Δαβάκη έχει ως εξής:

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Νεάπολης Βοιών, η φημολογούμενη πρόθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να προχωρήσει στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Νεαπόλεως, μεταφέροντας τις υπηρεσίες του στο Ειρηνοδικείο του Γυθείου.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι το Ειρηνοδικείο Νεαπόλεως εξυπηρετεί μια περιοχή με πληθυσμό άνω των 8.000 κατοίκων καθώς και την Ελαφόνησο. Βρίσκεται στην έδρα του Δήμου Βοιών, τη Νεάπολη, σε μια περιοχή με έντονη αναπτυξιακή και οικονομική δραστηριότητα και η οποία προσφάτως υπέστη κατάφορη αδικία όσον αφορά την διοικητική δομή των «Καλλικρατικών» Δήμων στο Νομό Λακωνίας.

Η πιθανότητα παύσεως λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Νεαπόλεως, αναπόφευκτα δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, δεδομένου ότι το Γύθειο όπου πρόκειται να μεταφερθούν οι υπηρεσίες του Ειρηνοδικείου, απέχει τουλάχιστον μία ώρα από τη Νεάπολη, με προβληματικό οδικό δίκτυο παρά τις σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν σε αυτό κατά τα τελευταία χρόνια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοιών, σε συνεδρίαση του στις 28 Ιουλίου 2010, αντιλαμβανόμενο τη σοβαρότητα του θέματος εξέδωσε ομόφωνη  απόφαση με την οποία αντιτίθεται στο ενδεχόμενο κατάργησης του Ειρηνοδικείου Νεαπόλεως, λαμβάνοντας παράλληλα τη δέσμευση να φροντίσουν να παραχωρηθεί από το Δήμο Βοιών το κατάλληλο κτήριο για τη στέγαση του Ειρηνοδικείου.

Κατόπιν αυτών Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :

Α)  Υπάρχει σχεδιασμός ή πρόθεση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσει στο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Νεάπολης Βοιών ;

Β) Μετά την πρόθεση του Δήμου Βοιών, όπως αυτή αναφέρεται στην υπ αριθμόν 199/28-07-2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να στεγάσει το Ειρηνοδικείο σε δικό του κτήριο, συνεχίζουν να υφίστανται οι οικονομικοί λόγοι για την παύση λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Νεάπολης ;    

 

  Ο ερωτών Βουλευτής

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

 

 

To Aρθρο αυτό αναγνώστηκε 2684 φορές  (Εως 17/9/2010, 4:00 μμ. Powered by web1counter , Urchin Software and Google Analytics).