Παιχνίδι - διαγωνισμός φιλαναγνωσίας για παιδιά.


ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ 2012

Για πρώτη φορά οι Σύλλογοι Διδασκόντων των 1ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Γυθείου από κοινού με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των 1ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Γυθείου, διοργανώνουν ένα παιχνίδι – διαγωνισμό φιλαναγνωσίας.

Όλοι οι μαθητές των Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων των παραπάνω Δημοτικών Σχολείων, έχουν διαβάσει από τρία λογοτεχνικά βιβλία Ελλήνων συγγραφέων ο καθένας (διαφορετικά για κάθε τάξη).

Οι δάσκαλοι της κάθε τάξης επιμελήθηκαν ερωτήσεις σχετικές με τα βιβλία που αναγνώσθηκαν από τους μαθητές.

Την ημέρα του διαγωνισμού θα δημιουργηθούν μικτές ομάδες από τους μαθητές των Σχολείων, έτσι ώστε το παιχνίδι – διαγωνισμός να είναι μεταξύ παιδιών και όχι ανταγωνισμός Σχολείων. Οι δύο ομάδες από κάθε τάξη που θα δημιουργηθούν, θα κληθούν, μέσα από παιχνίδι, να απαντήσουν σε ερωτήσεις έτσι ώστε να «ανακηρυχθεί» η νικήτρια ομάδα.

Βέβαια, νικητές και κερδισμένοι είναι όλοι οι μαθητές που αφιέρωσαν χρόνο για να μελετήσουν τα βιβλία και να τα συζητήσουν με τους δασκάλους τους, στις τάξεις τους.

Κερδισμένες, επίσης, είναι και οι σχολικές βιβλιοθήκες των Σχολείων μας, διότι τα βιβλία που αγοράσθηκαν με έξοδα των Συλλόγων Γονέων, για το σκοπό αυτό, θα παραμείνουν σε αυτές για τον εμπλουτισμό τους.

Τέλος κατά την διάρκεια του διαγωνισμού θα υπάρξουν και διάφορα δρώμενα για καλύτερη παρουσίαση του διαγωνισμού.