Επικαιρότητα - 10/7/2024


Η Ελαφόνησος εόρτασε τις επετείους της ένωσής της με την Ελλάδα και των εγκαινίων του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος

Την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 εορτάστηκαν στην Ελαφόνησο, με λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή, δύο επέτειοι: της ένωσης του νησιού με την Ελλάδα, ύστερα από την υπογραφή σύμβασης στις 6 Ιουλίου 1850 μεταξύ Ελλάδας και Αγγλίας, και των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος, Πολιούχου του νησιού, που φέτος συμπληρώνει 164 έτη λειτουργίας.

Ειδικότερα, το πρωί τελέσθηκαν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Στην ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στον θαυματουργό Άγιο Σπυρίδωνα, προστάτη της Ελαφονήσου, ο οποίος χαρακτηριζόταν από την βαθιά του πίστη στον Θεό, την θυσιαστική του αγάπη προς τον συνάνθρωπο, την ελεημοσύνη και την υπομονή του. Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε τους τοπικούς άρχοντες και τον ευσεβή λαό για τη συμμετοχή τους στην πανήγυρη, ενώ συνεχάρη όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων.

Στη συνέχεια, προπορευομένης της ιερής εικονας του Αγίου Σπυρίδωνος και της Φιλαρμονικής Βοιών, σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή, η οποία κατέληξε στον χώρο του Ηρώου, όπου τελέσθηκε, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο, επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησαν εκφώνηση πανηγυρικού λόγου και η απόδοση τιμών.

==========