Επικαιρότητα - 24/6/2024


Λαμπρός ο εορτασμός της Πολιούχου της Νεάπολης Αγίας Τριάδας

Εορτή του Αγίου Πνεύματος την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 και η Νεάπολη του Δήμου Μονεμβασίας, όπως κάθε χρόνο. εόρτασε με λαμπρότητα την Πολιούχο της Αγία Τριάδα.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, στον πανηγυρίσαντα περικαλλή Ενοριακό Ναό, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου.

Στην ομιλία του, ο Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης μετέφερε αρχικά τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, που εκείνη την ημέρα βρισκόταν στην Λευκάδα, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Εκκλησία της Ελλάδος στην υποδοχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος μίλησε για τα μηνύματα της μεγάλης αυτής εορτής της Πίστεώς μας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας προπορευομένης της Φιλαρμονικής Βοιών και με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η πανηγυρική  Θεία Λειτουργία. (φωτογραφία adelin 107,3 fm).

=======