Επικαιρότητα - 25/6/2024


Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης : Αναστέλλεται για φέτος η λειτουργία των Κατασκηνώσεων Ταϋγέτης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης με αισθήματα λύπης, αλλά και υπευθυνότητας απέναντι σε παιδιά, γονείς και συνεργάτες, αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των Κατασκηνώσεων στην Ταϋγέτη για το φετινό Καλοκαίρι, κατόπιν εισηγήσεως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, στην οποία επισημαίνονταν οι αυξημένοι κίνδυνοι, που έχουν προκύψει εκτάκτως την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, λόγω της έντονης ξηρασίας, της πυκνής βλάστησης, των υψηλών θερμοκρασιών και της γενικότερης μεταβολής των καιρικών συνθηκών που έχει επιφέρει η κλιματική αλλαγή.

Πριν την λήψη της οδυνηρής απόφασης, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, του Δασαρχείου Σπάρτης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης, όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που είναι πιθανό να προκύψουν. Σημειώνεται ότι οι άρτιες εγκαταστάσεις  της τοπικής μας Εκκλησίας στην Ταϋγέτη έχουν όλες τις σχετικές αδειοδοτήσεις και σύγχρονα συστήματα πυρασφάλειας, ωστόσο οι πιθανοί κίνδυνοι, υπό τις τρέχουσες κλιματολογικές συνθήκες, δεν ήταν δυνατό να αγνοηθούν.

Η Ιερά Μητρόπολή μας ζητάει την κατανόηση γονέων και παιδιών, τα οποία με λαχτάρα περίμεναν να βιώσουν και φέτος μοναδικές στιγμές, και υπόσχεται, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, να πράξει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Κατασκηνώσεων από το επόμενο Καλοκαίρι.  

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Το σύνολο των γονέων και κηδεμόνων ενημερώθηκε άμεσα τηλεφωνικά για την δυσάρεστη εξέλιξη. Επιπροσθέτως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος κάλεσε σε έκτακτη συνάντηση, το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουνίου 2024 στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, όσους γονείς και στελέχη είχαν την δυνατότητα να προσέλθουν, ώστε να τους εξηγήσει δια ζώσης όλα τα δεδομένα που οδήγησαν στην αναστολή λειτουργίας.

======