Επικαιρότητα - 24/6/2024


Επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός

Επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός, την περασμένη Τρίτη 18 Ιουνίου 2024.

Αρχικά, στον Υφυπουργό Υγείας, αρμόδιο για θέματα Ψυχικής Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο. Με το Δήμαρχο Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλο και το Γ.Γ. του Δήμου Στάθη Ρεστέμη, ζήτησαν να τους δοθούν κατευθύνσεις για προγράμματα που μπορούν να «ξεκλειδώσουν» τη δημιουργία ημερήσιας Κοινοτικής Δομής Ψυχικής Υγείας. Κατόπιν των διευκρινίσεων του κου Υφυπουργού, ο κ. Κρητικός επισήμανε πως θ’ αναζητηθούν πόροι από το ΠΕΠ Πελ/ννησου 2021-2027.

Συζήτησαν, επίσης για τη δυνατότητα σύστασης πιλοτικού κέντρου που θα επικουρεί με παροχή υπηρεσιών Ψυχολόγου, το νεοσυσταθέν (έδρα Α.Τ. Σπάρτης) Επιχειρησιακό Γραφείο για την αντιμετώπιση Ενδοοικογενειακής Βίας, το οποίο στερείται υπηρεσιών Ψυχολόγου/Κοινωνικού Λειτουργού.
Η παρουσία του στο Υπουργείο έκλεισε με την από κοινού επίσκεψη με το βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη, στο γραφείο του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να του εκθέσουν για ακόμη μία φορά τα προβλήματα των δομών Υγείας στις Π.Ε. Λακωνίας & Ζακύνθου.

=========