Η εορτή της «Αναλήψεως του Κυρίου» στη γραφική τοποθεσία «Μιριάλι» του Ταΰγετου. 

Γιορτάσθηκε και εφέτος με κάθε μεγαλοπρέπεια η εορτή «της Αναλήψεως του Κυρίου» στο γραφικό και ιστορικό Εκκλησάκι του Ταϋγέτου που βρίσκεται στην τοποθεσία «Μιριάλι» πολύ ψηλά από τον οικισμό της Ταϋγέτης (Μπαρσινίκος).


Την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012 από τα χαράματα άρχισαν οι πιστοί από την ευρύτερη περιοχή, να ανηφορίζουν και να περπατούν στο ωραίο μονοπάτι του βουνού, ανάμεσα σε έλατα, βράχους, αγριολούλουδα με προορισμό την εκκλησία. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές εκεί υπήρχε Μονή επανδρωμένη με μοναχούς και αποτελούσε ενδιάμεση στάση για τους ταξιδιώτες που πήγαιναν στην Καλαμάτα.

 

Την ακολουθία του όρθρου, της θείας λειτουργίας έψαλαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης π. Γεώργιος Μπλάθρας όπου κήρυξε και το θείο λόγο, και ο πρωτοπρεσβύτερος και εφημέριος ενορίας Μυστρά π. Λάζαρος Σκάγκος, συνοδευόμενοι από τους ιεροψάλτες Σταύρο Περγαντή και Σπύρο Καρτερούλη.

 

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στους πιστούς να κατευθυνθούν στην τοποθεσία «κορίτες» για να φάνε και να απολαύσουν την παραδοσιακή βραστή γίδα που είχαν ετοιμάσει με πολύ μεράκι και τέχνη οι νέοι που κατάγονται από τη Ταϋγέτη. Τα σχέδια άλλαξαν και όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν στους χώρους της Ιεράς Μονής στη Ταϋγέτη.