Δήμος Σπάρτης - ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ 2024


«ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ 2024» : Το Πρόγραμμα των φετινών Εορταστικών Εκδηλώσεων Μνήμης

Με ένα πλήθος εκδηλώσεων, από τις 24 έως τις 29 Μαΐου 2024, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας, καθώς και τη διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων, ο Δήμος Σπάρτης, με τη συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας & Σπάρτης και της Τοπικής Κοινότητας Μυστρά, τιμούν τη μνήμη του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα, Κωνσταντίνου ΙΑ Παλαιολόγου και όσων έπεσαν, υπερασπιζόμενοι την Πόλη από τον Οθωμανικό πολιορκητικό κλοιό.

Ειδικότερα, κατά την 29η Μαΐου, δηλαδή ανήμερα της αποφράδας ημέρας  για τον μεσαιωνικό ελληνισμό, θα ακολουθηθεί το αυστηρό τυπικό, δηλαδή θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, εντός του αρχαιολογικού χώρου του Μυστρά, Ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μονεμβασίας & Σπάρτης, κ.κ. Ευσταθίου, θα ακολουθήσει τέλεση μνημόσυνου και κατόπιν ομιλία από τον Καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ιωάννη  Πολέμη, με θέµα: «Ο τελευταίος μεγάλος Αγώνας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου».

Αμέσως μετά, στον Ανδριάντα του Κωνσταντίου ΙΑ΄ Παλαιολόγου, στην Τοπική Κοινότητα Μυστρά, θα τελεστεί το καθιερωμένο τρισάγιο, θα γίνει κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σπάρτης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Τα ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ .gr θα μεταδώσουν ΖΩΝΤΑΝΑ όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου Σπάρτης

=========