Μουσικός Όμιλος Σπάρτης.


Με πανηγυρικό τρόπο επισφραγίστηκε η τριαντάχρονη πορεία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης


H Μικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης συμμετείχε στο 6ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου (25 – 26 Μαΐου 2012) και κατέκτησε, ανάμεσα σε συνολικά οκτώ χορωδίες, το 2ο βραβείο, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα υψηλών μουσικών απαιτήσεων. Την κριτική επιτροπή του 6ου ΔΙ.ΧΟ.ΦΕ.Ν. αποτέλεσαν οι συνθέτες Γιάννης Σπανός, Ηλίας Ανδριόπουλος και ο μαέστρος Δημήτρης Τυπάλδος.

Σε ένα κατάμεστο θέατρο, στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα και μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης, σε διεύθυνση Νίκου Καριώτη και συνοδεία πιάνου από την κ. Μαρία Βελμάχου, παρουσίασε τέσσερεις συνθέσεις:

•  Όμορφη Πόλη, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και εναρμόνιση Νίκου Καριώτη,

•  Μαδριγάλι – Η όμορφη Μπελίσσα. Σπουδή του Βασίλη Τενίδη στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι,

•  Παποράκι του Μπουρνόβα, σε μουσική Μάνου Λοΐζου και εναρμόνιση Λώρα Πετροπούλου  και

•  Οδός Ονείρων, σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και εναρμόνιση Κώστα Ευαγγελάτου.

Την Μικτή Χορωδία συνόδευσε, εκπροσωπώντας το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, ο κ. Χρήστος Μακρής.

-----------------

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ προς τους χορωδούς και τον μαέστρο του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης από το Δήμαρχο Σπάρτης κ. Σταύρο Αργειτάκο

 

   Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Ως Δήμαρχος Σπάρτης θέλω να σας συγχαρώ για την κατάκτηση του 2ου Βραβείου στο 6ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου, προσφέροντας στους συμπολίτες μας μια ευχάριστη νότα αισιοδοξίας.

Η πολυετής πορεία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης επισφραγίζεται –για μια ακόμη φορά- με τη σημαντική αυτή διάκριση που αποδεικνύει ότι το κέφι, το μεράκι, οι καλλιεργημένες φωνές μα κυρίως η πειθαρχία και η ομαδικότητα φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η πόλη της Σπάρτης σας συγχαίρει και σας ευχαριστεί για το όμορφο ταξίδι που μας χαρίσατε και την άψογη εμφάνισή σας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας!

Πάντα επιτυχίες!!!

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΓΕΙΤΑΚΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ