Θανάσης Δαβάκης - Αγροτικά θέματα.


  ΔΑΒΑΚΗΣ: Παράταση της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για τα δικαιώματα χρήσεως νερού στους αγρότες.

 

28/5/2012

 

Εξαιτίας της διαδικασίας που απαιτείται για την αδειοδότηση των υφισταμένων δικαιωμάτων χρήσεως νερού, που συνεπάγεται περαιτέρω γραφειοκρατικά προβλήματα αλλά και κόστος για τους αγρότες μας, ο κ. Δαβάκης επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ναπολέοντα Μαραβέγια, από τον οποίο ζήτησε να υπάρξει τρίμηνη ή εξάμηνη παράταση της προθεσμίας υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών πέραν της 16ης Ιουνίου, ούτως ώστε να διευκολυνθούν οι αγρότες.

 

Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Δαβάκη ότι θα υπάρξει παράταση της χρονικής προθεσμίας πέραν της 16ης Ιουνίου, με ορίζοντα τριμήνου ή εξαμήνου.

 

Για το λόγο αυτό, ο κ. Δαβάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κατανόησε το μέγεθος του προβλήματος και δίδει τον απαραίτητο χρόνο στους αγρότες μας προκειμένου να μπορέσουν να διευθετήσουν τη σχετική διαδικασία.

 

Εξάλλου ο κ. Δαβάκης εξέφρασε την ελπίδα το χρονικό αυτό διάστημα να απλουστευθεί η σχετική διαδικασία αλλά και να υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις στη σχετική ΚΥΑ, όσον αφορά την απαίτηση για τη χημική ανάλυση των νερών, τους τίτλους ιδιοκτησίας αλλά και σε άλλα σημεία της.