Επικαιρότητα - 12/4/2024


Ο Νεοκλής Κρητικός, ορίσθηκε Αναπληρωτής Γ.Γ. της Κ.Ο της Ν.Δ., στον τομέα των Κοινωνικών Υποθέσεων

Ορίσθηκαν, με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, οι 6 αναπληρωτές γενικοί γραμματείς της Κ.Ο. του κόμματος.

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, ορίσθηκε Αναπληρωτής Γ.Γ. της Κ.Ο., στον τομέα των Κοινωνικών Υποθέσεων.
«Μεγάλη η τιμή που μου επιφύλαξε ο Πρωθυπουργός», τόνισε ο κ. Κρητικός και συμπλήρωσε: «Θερμά συγχαρητήρια στους 5 συναδέλφους μου!».

11/4/2024 - ΟΜΙΛΙΑ ΝΕΟΚΛΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ : ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2023 ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΕΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΓΟΝΟ Α, ΟΜΟΙΩΣ ΜΕ ΤΩΝ ΜΟΛΑΩΝ

Στην Ολομέλεια τοποθετήθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, επί του σχεδίου νόμου του Υπ. Υγείας με τίτλο «Δράσεις δημόσιας υγείας-Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».
 

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, το οποίο περιέχει σημαντικές διατάξεις, που κατατείνουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ, για τις οποίες ο κ. Κρητικός κάλεσε το Σώμα να παράσχει ένα μίνιμουμ έστω στήριξης.
Εστίασε στη Λακωνία και στην υγειονομική εικόνα της, την οποία όπως είπε γνωρίζει άριστα, καθώς υπηρέτησε επί 16 έτη στους Μολάους και τη Σπάρτη.

Υποστήριξε πως σαφώς και η δυστοκία στελέχωσης ενός νοσοκομείου, ειδικά όταν είναι παρατεταμένη, προκαλεί λειτουργικά προβλήματα και αρρυθμίες. «Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη Ν.Μ. Σπάρτης, για την οποία ενώ δημοσιεύονται διαδοχικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος, η συντριπτική πλειονότητα αυτών, κηρύσσεται Άγονη» τόνισε και συνέχισε: «Υπάρχει λύση; Ναι. Να χαρακτηρισθεί η περιοχή της Σπάρτης ως Προβληματική & Άγονη Α’ Κατηγορίας. Ποιό είναι το οξύμωρο εδώ: Στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας ανήκουν οι Ν.Μ. Σπάρτης και Μολάων. Οι Μολάοι είναι περιοχή Προβληματική & Άγονη Α’ Κατηγορίας και η Σπάρτη, όχι!».

Επιπλέον σημείωσε: «Μιλάμε για ένα ενιαίο, αδιάσπαστο Νοσοκομείο, με ίδιες απαιτήσεις και ανάγκες και πως θέλω και οι δύο μονάδες να λειτουργούν ως ένα και να αναβαθμίζουν προοδευτικά το επίπεδο των υπηρεσιών τους».
Συγχρόνως, εστίασε στις σχετικές Ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με τις οποίες ζητά να χαρακτηρισθεί η περιοχή της Σπάρτης «Προβληματική και Άγονη Α’ Κατηγορίας», μια κίνηση που θα δώσει αυτομάτως ανάσα στο νοσοκομείο, γιατί με την παροχή μισθολογικών κινήτρων και ενισχυμένης μοριοδότησης, οι θέσεις θα καταστούν σαφώς ελκυστικότερες.

Συγχρόνως, υπογράμμισε την πρόσθετη λύση που ενσωματώνει στην πρόσφατη Ερώτησή του, ήτοι να χαρακτηρισθούν οι ιατρικές ειδικότητες των προκηρυσσόμενων θέσεων, ειδικά όσων το νοσοκομείο πάσχει από έλλειψη -όπως Παθολογία, Παιδιατρική, Ακτινολογία- ως άγονες, προκειμένου να παρασχεθούν οικονομικά κίνητρα.
Αναφορικά με τα Κέντρα Υγείας, αναφέρθηκε στη σχετική κατατεθείσα Ερώτηση, όπου εφιστά την προσοχή στην αδήριτη ανάγκη αναδιάταξης των Κέντρων Υγείας του Ν. Λακωνίας, συγκεκριμένα Περιφερειακά Ιατρεία των οποίων, έχουν μια προδήλως ανορθολογική κατανομή.
«Δε θα σταματήσω να αγωνίζομαι για την Υγεία στη Λακωνία. Η Υγεία είναι θεμελιώδες δικαίωμα!», κατέληξε ο κ. Κρητικός.

=======