Επικαιρότητα - 21/3/2024


Οι Μαθηματικές Μύγες : Νικητές/-τριες Πελοποννήσου του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης: AlanTuring

Η ομάδα «Μαθηματικές Μύγες» του Ημερήσιου Γυμνασίου Σκάλας κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές και τον θαυμασμό μας, καθώς εξασφάλισε την πρώτη θέση στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης: AlanTuring».

Ο ετήσιος αυτός διαγωνισμός, αποτελεί μια σπουδαία δράση η οποία εστιάζει στην προαγωγή της μαθηματικής λογικής και της υπολογιστικής σκέψης  των μαθητών/-τριών. Έχει το όνομα του διάσημου μαθηματικού και πρωτοπόρου στον τομέα της υπολογιστικής επιστήμης, AlanTuring, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της υπολογιστικής λογικής και της τεχνητής νοημοσύνης.
Οι συμμετέχοντες/-ουσες μαθητές/-τριες στον διαγωνισμό αντιμετωπίζουν προκλήσεις οι οποίες ενισχύουν τις δεξιότητές τους στην ανάλυση προβλημάτων, την αφαίρεση, την αφηρημένη σκέψη και τη δημιουργικότητα. Μέσω του διαγωνισμού αυτού, οι μαθητές/-τριες έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στον κόσμο των μαθηματικών και της τεχνολογίας, καθώς  και να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργική σκέψη.

Η επιτυχία των «Μαθηματικών Μυγών» αποτελεί πηγή έμπνευσης και υπερηφάνειας για το Ημερήσιο Γυμνάσιο Σκάλας, καθώς αποδεικνύει την αφοσίωση των μαθητών/-τριών του στη μάθηση και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Η πρωτιά αυτή συνιστά αναγνώριση της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσής τους στην πραγμάτωση του στόχου τους.
Οι «Μαθηματικές Μύγες» μας παρακινούν να πιστεύουμε στη δύναμη της μάθησης και της ανάπτυξης των μαθητών/-τριών μας, να επενδύουμε στην εκπαίδευση και την προαγωγή των μαθηματικών και της τεχνολογίας στο σχολείο.
Αντλούμε  από αυτούς/-ές υπερηφάνεια και τους ευχόμαστε ολόψυχα πάντα τέτοιες επιτυχίες!

Ημερήσιο Γυμνάσιο Σκάλας

=====