Λαμπρός ο εορτασμός των Πολιούχων του Καραβά Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των πολιούχων του Καραβά Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ενοριακό Ιερό Ναό του ομώνυμου οικισμού την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2012.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, στον οποίο παρευρέθησαν οι τοπικές αρχές και πλήθος πιστών.

 

Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο παραδοσιακό λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική, που διοργάνωσε και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά στον προαύλιο χώρο του Ναού.

 

Αρκετοί κάτοικοι του χωριού και μέλη και φίλοι του Συλλόγου, στήριξαν με την παρουσία τους το έργο και την προσπάθεια του δραστήριου τοπικού σωματείου, διασκεδάζοντας υπό τις νότες του μουσικού σχήματος «ΗΧΟΣ ΝΟΤΙΟΣ» και γευόμενοι τα ψητά που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως τον πρώτο λαχνό της λαχειοφόρου αγοράς του Συλλόγου τράβηξε ο γηραιότερος κάτοικος του χωριού κ. Δημήτριος Μπουτσικάκης.

 

Ανήμερα της εορτής των δύο Αγίων τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ένα μικρό γλέντι με σουβλάκια, κρασί και αναψυκτικά διοργανώθηκε από το Σύλλογο για τους παρευρισκόμενους.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το απόγευμα της ίδιας ημέρας, κατά την καθιερωμένη δευτεριάτικη βόλτα τους, οι ποδηλάτες της Σπάρτης πέρασαν και στάθμευσαν στην πλατεία του εορτάζονος οικισμού.

 

Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου που τίμησε με την παρουσία του τον διήμερο εορτασμό του Καραβά, παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Σπάρτης Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Σαπουντζής, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Γιάννης Καρμοίρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Παρασκευάς Καλομοίρης, Βαγγέλης Νικολακάκης, Χρήστος Μπουγάδης και Μάριος Τζωρτζάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λογγάστρας κ. Παναγιώτης Γεωργανές, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Τρύπης κα. Νικολέττα Ασπιώτη, και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγ. Ειρήνης κ. Γιώργος Σούπος.