Επικαιρότητα - 21/2/2024


Συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λακωνίας Βασίλειο Τσιγαρίδη και τον Διοικητή Τροχαίας Σπάρτης Βασίλειο Μαυροειδόγγονα

Συνάντηση με τον με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, Ταξίαρχο κ. Βασίλειο Τσιγαρίδη και τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης Αστυνόμο Β ́ κ. Βασίλειο Μαυροειδόγγονα, είχε τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 ο Δήμαρχος Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος, παρουσία του Αντιδημάρχου Δημοσθένη Κακούρου και του προϊστάμενου της Δημοτικής Αστυνομίας Χρήστου Τζανετέα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ άλλων, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης και του Δήμου, στην απρόσκοπτη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, καθώς και στην αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφαλείας στο Δήμο Σπάρτης.

Κατά τη συνάντηση αυτή πάρθηκαν αποφάσεις που αφορούν στα κάτωθι: Στην αυστηροποίηση των ελέγχων παράνομης στάθμευσης τόσο στις διαβάσεις πεζών όσο και στις διαβάσεις ΑΜΕΑ. Στην αυστηροποίηση των ελέγχων διπλού παρκαρίσματος σε κεντρικούς οδούς της πόλης. Στην  απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών στους πεζόδρομους. Στις από κοινού πεζές περιπολίες αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας και Δημοτικής Αστυνομίας.

 Προτεραιότητα του Δήμου είναι η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη μας με σύγχρονες και πρότυπες λύσεις, αλλά και ο απόλυτος σεβασμός στην κυκλοφορία πεζών σε πεζοδρόμους και πεζοδρόμια.

======