Σύσκεψη για την νέα αντιπυρική περίοδο.


Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Λακωνίας για την αντιπυρική περίοδο

 

          Σύσκεψη με θέμα τη λήψη προληπτικών μέτρων και ετοιμότητα φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές συγκάλεσε την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα.

          Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Λακωνίας όπου συμμετείχαν μέλη του Συντονιστικού Οργάνου, εκπρόσωπος Διοικητή ΚΕΕΜ, Αστυνομικού Διευθυντή, Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σπάρτης, Γυθείου, Μολάων και Αρεόπολης, Προϊστάμενοι Δασαρχείων Σπάρτης και Γυθείου, υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας, εκπρόσωποι εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και Φορέων, εκπρόσωποι Δήμων, Εθελοντικών Οργανώσεων καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Σπύρος Φλώρος.

         Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οργάνωση της αντιπυρικής περιόδου και στο συντονισμό των δράσεων και συνεργειών προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα τόσο στην πρόληψη όσο και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

          Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της ετοιμότητας των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών τους οποίους η κα Αντιπεριφερειάρχης καλεί να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια της Περιφέρειας για να περιφρουρήσουν και να προστατέψουν με την ενεργό συμμετοχή τους το φυσικό περιβάλλον.